Prajitura Cremsnit

Acesta este unul din foarte puținele deserturi pe care domnul meu le mănâncă cu plăcere … și când zic cu plăcere mă refer la faptul că fac o tavă întreagă din care eu doar gust și el se ocupă de restul 🙂 .

Ingrediente:Prajitura Cremsnit
– 1 pachet foi de cremșnit
– 5 ouă
– 1 litru lapte
– 150g zahăr brut
– 100g amidon
– 1 pachet unt (200g)
– esență de vanilie

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert cu esența. Albușurile se bat spumă cu zahărul, apoi adaugăm galbenușurile și amidonul și se toarnă compoziția puțin câte puțin peste laptele aflat la foc mic. Se amestecă incontinuu cu un tel sau o lingură mare de lemn până se îngroașă bine. Aveți grijă sa nu se lipească. Se oprește focul, se pune untul tăiat cubulețe și se amestecă. Cremă se lasă la răcit amestecând din când în când.

Se umple foile de cremșmit, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă în frigider de preferat până a doua zi pentru a se înmuia foile. Se pudrează la servire și se taie cu un cuțit bine ascuțit, eu folosesc unul zimțat.

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create881

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu