Piuneze si motricitate fina

Am zeci și sute de idei de activități care se tot plimbă cu mine. Dacă aș avea și timp să le fac pe toate, ce bine ar fi! Deocamdată am făcut-o pe aceasta, pentru că aveam materialele acasă și a durat puțin să aranjez tot. Dupa cum vedeti la acest joc ”Piuneze si motricitate fina” au participat 2 copii.

 

Activitatea dezvoltă atenția, răbdarea, motricitatea fină, coordonarea ochi-mână și creativitatea. În plus poate fi o ocazie bună de a le vorbi despre culori și forme geometrice a le fixa aceste noțiuni.

Ce materiale am folosit:

– piuneze
– foaie gumată (poate fi înlocuită cu polistiren sau carton sau supor de pahare din plută)
– carioci
– coală albă

piuneze-si-motricitate-fina-2

Cum am procedat:

Am decupat o coală albă de hârtie având aceeași dimensiune cu foaia gumată. Apoi am trasat forme geometrice din culori diferite și le-am oferit copiilor piuneze. Da, am zis copii, pentru că este în vizită fratele meu la mine și s-au jucat împreună, un copil de aproape 3 ani și unul de 9 ani și nu s-au plictisit.

piuneze-si-motricitate-fina-3

David 2 ani și 9 luni, Marci 9 ani și 6 luni

Eu nu am avut și piuneze de culoare roșie, dar ar fi fost tare fain pentru a exersa și asocierea de culori. De altfel David m-a chestionat imediat unde sunt cele roșii 🙂 . Mă aștept ca unora să vă fie teamă de faptul că se pot înțepa, eu le-am explicat acest lucru copiilor și i-am rugat să fie atenți și să le apuce de capătul cu plastic. Nu au fost accidente 🙂 .

 

Le puteți oferi și doar un suport de plută sau polistiren și piuneze și să îi lăsați liberi să creeze cu ele, fără forme gata făcute, asta îi vor ajuta pentru a-și dezvolta creativitatea.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu