Pipeta si apa colorata  

Pipeta si apa colorata  

”Pipeta si apa colorata” este o activitate care îi ajută pe copii să își dezvolte motricitatea fină, respectiv prinderea cu două degete a unui obiect mic. În plus le stârnește interesul și atenția. Am folosit o pipeta care a rămas de la sticluța de vitamina D și două borcănele transparente, din plastic, cu care se joacă David. Am folosit colorant alimentar roșu pentru a observa mai ușor când urcă apa în pipeta și când coboară. I-am explicat și i-am arătat o singură dată cum se procedează, apoi s-a jucat singur.

Pipeta si apa colorata  

 

I-a plăcut și să mute apa dintr-un recipient în altul, așa face și la baie.

Pipeta si apa colorata  

Apoi a folosit din nou pipeta pentru a pune apa pemăsuță. I-am oferit un șervețel să șteargă măsuță (încerc să îl învăț să facă ordine după distracție, momentan pare să funcționeze). A descoperit că poate înmuia șervețelul în apă și apoi să îl scurgă.

Pipeta si apa colorata-3 (1)

Cam asta a fost joaca cu apă colorată și pipeta. Data viitoare îmi propun să îi arat cum se schimbă culoarea dacă, de exemplu, amesteci galben cu albastru și tot așa.

David – 1 an și 7 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Un comentariu la „Pipeta si apa colorata  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu