Pipeta, culori si cerculete

Pipeta, culori si cerculete

Am în gând să fac activitatea aceasta ”Pipeta, culori si cerculete” de câteva săptămâni dar am întâmpinat o mica problemă, nu mai găseam pipeta. Într-un final am descoperit-o rătăcită pe sub pat 🙂 . Folosirea unei pipete îl ajută pe copil să exerseze abilitatea de a apuca obiecte mici folosind degetul mare și arătătorul, ceea ce ajută ulterior la manipularea instrumente de scris, a nasturilor, fermoarelor, șireturilor etc.

 

Ce materiale am folosit:
– pahare
– acuarele
– pipetă
– coală și carioci

 

Cum am procedat:
David a fost cel care s-a ocupat cu amestecatul culorilor 🙂 asta e treaba lui întotdeauna.

Pipeta, culori si cerculete (4)

Cât timp eu am desenat cercuri de mărimi diferite, folosind carioci diferite, David a repetat o activitate pe care a făcut-o și când era mai mic, a pictat cu pipeta.

Pipeta, culori si cerculete (5)

Apoi i-am oferit coala cu cercuri și nici nu a fost nevoie să îi mai explic ceva. A colectat apa în pipetă și a transferat-o pe foaie. A repetat acțiunea atunci când cercurile erau mai mari. Spre final s-a plictisit și a preferat să amestece culorile și să pună picături peste tot 🙂

Pipeta, culori si cerculete (1)

David, 3 ani și 2 luni

Care sunt oportunitățile de învățare aplicând activitatea ”Pipeta, culori si cerculete”?
– Dezvoltarea motricității fine
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare
– Logică
– Culori și forme geometrice
– Asocierea între elemente

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Mel Poole@ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.