Pietricele colorate

Pietricele colorate

În penultimele zile de grădiniță a venit mândrul David supărat pe motiv că el nu are pietricele colorate. Habar nu aveam despre ce vorbește. M-am lămurit a doua zi când s-a întors cu 2 pietricele pe care i le-a dăruit îngrijitoarea. Nu mă gândisem la asta până acum, să colorăm pietricele, dar cam asta a făcut vreo două zile și avem și noi pietricele colorate. Nu este doar un joc, copilul își dezvoltară și motricitatea fină, coordonarea ochi-mână și își dezvoltară și creativitatea.

 

Ce materiale am folosit:
– pietricele din parc (mai albicioase)
acuarele acrilice
– pensulă
– coli albe

 

Cum am procedat:
Am căutat pietricele mici mai albicioase, le-am spălat și le-am lăsat să se usuce. Am pus ce culori a vrut David, pe o farfurioară, i-am dat o pensulă, am așezat coli pe masă ca să spăl mai puțin și asta a fost tot.

Pietricele colorateDavid – 3 ani și jumătate

 

Care sunt oportunitățile de învățare când faci pietricele colorate?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu