Pictand cu pipeta

Ce  credeți voi că am făcut eu, așa, la început de săptămână? Am stat acasă. Nu începeți să mă invidiați, nu ați fi vrut să fiți în locul meu. Am bolit cum nu am mai făcut-o de mult timp, asta după ce am luat un virus de la David și ce să vezi, l-am ținut și pe el acasă cu mine. Nu e deloc distractiv să îți fie rău și să stai cu copilul căruia îi e bine 🙂 . Dar ne-am distrat pictand cu pipeta.

 

Prin urmare, am căutat să îl țin ocupat și am încercat câteva activități noi, care să nu mă solicite pe mine prea mult. Cea despre care vă povestesc azi a fost un real succes, o oră a amestecat în culori, a pictat, a plimbat apa dintr-un recipient în altul … o oră ocupat a fost rai pentru mine.

pictand-cu-pipeta-2

 David 2 ani și 9 luni

Activitatea este foarte ușor de pus în practică de către adulți, iar copiilor le oferă ocazia să fie creativi, îi învață despre culori și combinarea lor și le dezvoltă motricitatea fină.

Ce materiale am folosit:

– pipetă
– acuarele
– prosoape din hârtie
– pahare

Cum am procedat:

Am pus acuarele diluate cu apă, în câteva pahare mici. I-am oferit o pipetă, șervețele de bucătărie și paharele și atât. Liber la distracție! Dacă până acum nu s-a mai jucat cu o pipetă îi puteți arăta cum să o folosească, David știa deja.

pictand-cu-pipeta-4

Când am pus culorile în pahare l-am rugat pe David să mă ajute, moment tocmai bun pentru a fixa noțiunea de ”culori” prin asocierea dintre tuburi și pahare. După ce a făcut diferite combinații pe hârtie, a cerut și castroanele să amestece el culori în ele, să transporte apa cu pipeta, să combine culorile și apoi a trecut la a picta cu degetele.

pictand-cu-pipeta-1

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Un comentariu la „Pictand cu pipeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu