Perioada stresului: ”ce prinde baga în gura”

Eram cu David și cu ta-su în parc, ne jucam fotbal, eu arbitru că așa a fost comanda. Într-o pauză în care stăteam literalmente pe jos, trece pe lângă noi o fetiță cu părinții, direct chitită pe mingea lui David în formă de pepene roșu. O primește împrumut și veselă, ce credeți că face? O mușcă. Mama stresată o șterge cum dosul mânecii pe buze, posibil și pe limbă și mi se adresează:

– Off, a trecut și băiatul dvs prin etapa asta?
– Sigur că da.
– Și ?
– Și a supraviețuit.
– A supraviețuit? Bună remarca asta, mi-a spus râzând.

Noi nu am fost genul panicat exagerat. Igiena era, și este, igienă și acum. Primul lucru pe care îl face David când intră în casă, imediat după ce și-a dat jos adidașii, este să se spele pe mâine. Dar cu el bebeluș mergator și curios am funcționat pe metoda: “A fost mai rapid decât noi și a gustat pământul? S-a înecat cu el? Nu. Aaa, e bine.”

Nu zic că este cea mai bună metodă, dar ne-am ales mereu bătăliile pe care am fost dispuși să le ducem. Un fir de iarbă printre dinți, o limbă peste minge și un nas lipit de marginea balustradei de la leagăn, nu i-au făcut rău. Libertatea de a testa și miile de explicații de ce roata murdară se ține departe de gură, l-au învățat ceva, zic eu. Și ne-au lăsat și pe noi să îl creștem fără stres și panică.

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu