Peditel 1791 – call center pediatric non stop

Luați repejor pixul și agenda telefonică! Mă rog, mobilul direct, că cine mai folosește hârtie în ziua de azi. Notați numărul acesta 1791 (tarif standard, fără suprataxă). Puteți suna aici la orice oră pentru a fi informați și ghidați, ce să faceți când copilul are o problemă medicală. Atenție, dacă este ceva grav apelați Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

 

Inițial acest proiect s-a implementat în 2014 – 2015 în Cluj, dar începând cu 25 Mai 2015, a devenit proiect național. Scopul este de a reduce vizitele la UPU, în cazul în care nu există o urgență medicală reală. Dacă specialiștii care răspund la telefon consideră că e nevoie de mers la spital, vă îndrumă imediat. În același timp scade nivelul de stres în rândul părinților (da, da, știm toții cât de repede ne panicăm când vine vorba de sănătatea micuților noștri) și ajută la îmbunătățirea stării de confort al copilului, prin instrucțiunile clare pe care le primiți.

Cât este de util Peditel?

În urma evaluării proiectului pilot din Cluj, rezultatele spun că 9.628 de cazuri pediatrice s-au rezolvat, în urma a 11.995 apeluri primite și 11.161 apeluri cu răspuns. 65% dintre apeluri s-au rezolvat fără a fi nevoie ca părinții să ajungă cu copiii la spital.

Principalele motive pentru care au sunat părinții?

Febra, vărsăturile, tusea și diareea.

Eu vă doresc să nu aveți nevoie nici într-o viață de numărul ăsta, dar păstrați-l bine totuși, nu se știe niciodată când vreun ”balaur” atentează la sănătatea copiilor noștri.

L.E: 1791 funcționează excusiv în rețeaua: Vodafone, Orange și Telekom fix și mobil!

Peditel 1791 - call center pediatric (2) Peditel 1791 - call center pediatric (3)

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

5 comentarii la „Peditel 1791 – call center pediatric non stop

  1. Nu ar fi rau sa existe si la noi un astfel de numar. Se intampla de fffff multe ori ca un copil sa nu fie atat de bolnav pe cat sunt parintii de alarmati.

    1. Simona, Peditel 1791 este apelabil national, in 2014 a fost proiect pilot pentru judetul Cluj si apoi l-am extins.

        1. Am inteles. Proiectul are ca si obiectiv extinererea pentru comunitatile romanesti din afara Romaniei.Estimatin 2017 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu