Paie, snururi si culori

Paie, snururi si culori

Să vă povestesc cum ne-am ținut noi ocupați într-o zi cu multă ploaie, cu paie, snururi si culori. Ne-am jucat amândoi, de-asta vorbesc la plural. Jocul este numai bun pentru dezvoltarea atenție și a îndemânării și pentru a ține mândrul ocupat lângă mine, cât scriu eu articolul ăsta.

 

Ce am folosit? Paie, șnururi și o foarfecă. Paiele le-am cumpărat de mult, am găsit cu greu unele care să fie colorate în roșu, galben, verde și albastru, sau măcar pe aproape. Șnururile le-am luat de la pungile de cadouri pe care le depozitez prin casă.

Paie, snururi si culori 1

Am tăiat paiele în bucăți mici în timp ce David mă analiza și se întindea repede după ele să le pună în cutie. Apoi i-am arătat o dată cum să le pună. I-am explicat și de culori (paiele albastre pentru șnurul albastru, etc) dar nu a manifestat interes. I-am dat și un șiret mai mare și cred că ar fi fost mai atrăgător dacă era alb, dar n-am avut.

 

Ce nu m-am gândit dar a descoperit David?
– Să introducă bucățile de paie într-un pai mai îngust.
– Să le arunce pe jos și să ne luptăm cine să le pună în cutie. Asta e chiar foarte amuzant.
– Să le gătească … știți voi, pasiunea lui cu oalele.
– Să introducă un pai mai subțire într-unul mai gros.
– Să le arunce pe jos și noi să le strângem … da, muncă în echipă, cică … adică el aruncă și eu strâng

 

David – 1 an și 4 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Jeff Ashton @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.