Paie, snururi si culori

Să vă povestesc cum ne-am ținut noi ocupați într-o zi cu multă ploaie, cu paie, snururi si culori. Ne-am jucat amândoi, de-asta vorbesc la plural. Jocul este numai bun pentru dezvoltarea atenție și a îndemânării și pentru a ține mândrul ocupat lângă mine, cât scriu eu articolul ăsta.

 

Ce am folosit? Paie, șnururi și o foarfecă. Paiele le-am cumpărat de mult, am găsit cu greu unele care să fie colorate în roșu, galben, verde și albastru, sau măcar pe aproape. Șnururile le-am luat de la pungile de cadouri pe care le depozitez prin casă.

Paie, snururi si culori 1

Am tăiat paiele în bucăți mici în timp ce David mă analiza și se întindea repede după ele să le pună în cutie. Apoi i-am arătat o dată cum să le pună. I-am explicat și de culori (paiele albastre pentru șnurul albastru, etc) dar nu a manifestat interes. I-am dat și un șiret mai mare și cred că ar fi fost mai atrăgător dacă era alb, dar n-am avut.

Paie, snururi si culori 2

Ce nu m-am gândit dar a descoperit David?
– Să introducă bucățile de paie într-un pai mai îngust.
– Să le arunce pe jos și să ne luptăm cine să le pună în cutie. Asta e chiar foarte amuzant.
– Să le gătească … știți voi, pasiunea lui cu oalele.
– Să introducă un pai mai subțire într-unul mai gros.
– Să le arunce pe jos și noi să le strângem … da, muncă în echipă, cică … adică el aruncă și eu strâng

Paie, snururi si culori 3

David – 1 an și 4 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

3 comentarii la „Paie, snururi si culori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu