Paie, scobitori, motricitate fina si copil concentrat

Paie, scobitori, motricitate fina

Zilele astea ne-au ajuns bolile tradiționale de toamnă. David a păstrat o răceală cu nițică febră și gât inflamat, eu am ales o nevralgie de dreapta, la nivelul feței și capului, așa că am cam fost condamnați la domiciliu. Știți cum e să nu părăsești pereții casei când ai un copil zgubilitic chiar și bolnav? Vă zic eu, epuizant. Dar am folosit și paie, scobitori, motricitate fina pentru a ne distra.

 

Dar trebuia să mai iasă și ceva bun din asta: câteva idei de activități care ajută la dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână.

Paie, scobitori, motricitate fina si copil concentrat4 (2)Am avut nevoie de puține materiale: o sită, paie, scobitori și dispozitiv pentru pudrat prăjituri (sau ce o fi, că habar nu am cum se numește 🙂 )

Paie, scobitori, motricitate fina si copil concentrat4 (3)Ideea de bază e foarte simplă: copilul pune paiele sau scobitorile în găuri. După cum vedeți David este foarte concentrat. La un moment dat punea scobitori în sită, o ridica și se amuza că sunt acolo. Copiii ăștia sunt geniali! Știu să se distreze din orice, oricând, oricum.

 

Așa ne-am distrat noi cu paie, scobitori, motricitate fina.Am mai făcut ceva asemănător și când era mai mic și acum am observat o diferență uimitoare în dezvoltarea capacităților lui.

 

David – 1 an și 9 luni

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu