Obiceiurile sanatoase cand ai viata un haos? Nu-i chiar simplu, dar nici imposibil

Florina Badea mi-a pasat o provocare ”Ce obiceiuri sănătoase ai, Cristina?”. Văleu, mi-am zis, ce bine că mă întreabă acum când am reușit să fiu mai serioasă cu viața mea. În urmă cu un an aș fi riscat să fiu pusă la zidul rușinii dacă scriam cât dorm, cât și ce mănânc, ce beau și dacă fumez. Sigur că acum un an nu ar fi îndrăznit nimeni să mă întrebe mai nimic.

Așa că am ridicat o sprânceană și mi-am făcut o listă mentală și ce să vezi? La mine sănătos nu e neapărat ce fac, ci ce nu mai fac, asta mi-a venit în minte 😊 That’s me folks!

Deci, să purcedem:

Nu mai mănânc prostii seara și le-am rărit și ziua. Da, vinovată, trăiam cu ronțăit covrigi, napolitane, biscuiți, ciocolată, orice cu ciocolată, la ore la care m-ați bate dacă vi le spun.

Mănânc. Și mai mult mănânc pe cât posibil sănătos, se pare că se poate când chiar îți propui. Sigur, nu am renunțat la felurile preferate, micii și cârnații, dar i-am rărit. Să n-aud totuși de program de masă și nemâncat după 8 că mi-i imposibil.

Beau apă, probabil 1-1,5 litri pe zi, nu mai măsor, dar așa am început, de fapt am început cu apă cu lămâie și grepfruit să pot să o dau pe gât. Beau mult mai rar alcool, activitate de noapte târzie în weekend, fără pălăvrăgeală de copil.

FotoCredit: Alexandrina

Folosec ulei de cocos pentru ten, nu, nu vi se pare, chiar începe să îmi fie teamă că prea se adună anii peste mine.

Dorm mai mult. Mă trezesc aproape în fiecare zi la 07:00, dar reușesc de câteva ori pe săptămână să adorm până în ora 11 seara. E un fel de miracol pentru mine 😊

Mă spăl pe dinți, nici nu aș îndrăzni să zic altceva având-o pe Miruna Ioani ca prietenă. Uneori mai adorm înainte să mă spăl dar sunt singură că mă iartă și probabil mă și invidiează puțin pentru ora 11:00 pe care am scris-o mai sus.

Merg la terapie, cu asta trebuia să încep, merg de mult și mă ajută să rămân în viață, să fac ordine în ea, să pun plasturi peste răni, să mă iubesc.

Și da, știu, nu are neapărat legătură cu viața sănătoasă în general, dar are legătură cu a mea în particular. Scriu, scriu mult pentru cât de puțin timp am. Mă duc la job 8-9 ore pe zi, stau cu băieții mei, uneori țin workshopuri și ateliere, și totuși încă scriu aici. Pentru că blogul este pentru mine sănătatea mentală de care am nevoie.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create882

Un comentariu la „Obiceiurile sanatoase cand ai viata un haos? Nu-i chiar simplu, dar nici imposibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu