O pauza va rog!

De ceva vreme, destulă simt eu, strig înăuntrul meu pentru un moment de relaxare, câteva ore petrecute doar cu mine și dacă se poate, cu câțiva oameni dragi, mai puțin cu cel mai drag, cu David. Ei, na! Am prins curaj s-o spun scriu și pe asta!

David apropie zece luni incredibil de frumoase, petrecute aproximativ doar cu mine … și eu cu el. Vă număr rapid doar două escapade, însumând 4 ore (drumul de 10 minute până la piață nu se pune). Sigur, l-a mai dus pe tatăl lui vara, în parc, câte o oră, două, să am eu loc de făcut curat în casă sau pe membre, depinde de caz 🙂 . Chiar și atunci mi-a fost dor de el, l-am pomenit la fiecare minut și mi-e dor acum, să îmi mai fie dor puțin.

Recunosc, sunt puțin obosită de tot ritualul ăsta trezit-schimbat-mâncat-dormit-jucat și cer câteva ore de pauză. Bineînțeles că am discutat cu jumătatea mea matură câteva variante, și când zic jumătate matură nu mă refer la domnul speriat că, fără mine, David va plânge până la leșin.

Ce aș fi putut să fac într-o pauză:
– să merg la film. Cu cine? Și la ce film? Nu îmi place orice film, prea mult timp pe drum, mai bine de o oră, filmul și el vreo două, probabil că tot atât m-aș gândi și eu la ce face David acasă, sau, mai corect, ce face domnul.
– în centrul vechi la o bere neagră, cu fetele. Până ajung acolo și mă încălzesc cu două vorbe, cu bere nu pot, trebuie să mă întorc acasă la băiat, plină de fum și probabil frustrare că aș mai fi avut cam trei romane de vorbit.
– un Catan liniștit cu prietenii, dar avem doar doi care joacă și așa în trei, fără domnul care să ne strice negocierile n-are farmec.

Poate că aș mai fi găsit câteva idei, dar toate se terminau la fel. Și totuși? O pauză și eu ceva? Soluția perfectă era fix sub ochii mei, dar așa e când nici să vezi bine nu reusești. Mă duc la o conferință, cea a lui Alfie Kohn, în care va vorbi despre pedepse și recompense și de ce ele nu sunt miere cum probabil am tot aflat până acum. Am citit cartea lui, “Parenting Necondiţionat”, câteva alte recenzii și articole despre el și ceea ce susține, așa că merg cu inima și mai ales mintea deschisă. Sigur mă voi întoarce ceva mai inspirată în ale educării lui David și cu siguranță plină de dor.

Conferința este într-o sâmbătă, pe 22 noiembrie și durează “doar” de la 10 la 17:30, spre încântarea domnului meu care va afla și el cât de “odihnitor” e să stai cu zgubiliticul mic. Vă zic sincer că notez data asta în calendar, o dată că îmi fac curajul să stau atâtea ore fără David și apoi pentru că omul ăsta pe care merg să îl ascult e genial și scrie pe măsură. Firește că îmi fac griji serioase, cum voi rezista fără maimuțica agățată de mine și cum va rezista domnul, cu ea agățată de el. Dar presimt că voi supraviețui, în plus, la pauza de masă de o oră și jumătate, David va servi lăptic și eu un pic de iubire.

Detalii despre conferință găsiți aici, pe site-ul www.totuldespremame.ro, iar dacă vreți să câștigați un bilet, echipa Totul Despre Mame a pregătit un concurs Fa-ți un #sAlfie și câștigă un bilet la Alfie!”.

Nu cunosc pe nimeni de acolo dar sunt convinsă că voi întâlni zeci de oameni minunați. Mai am un pic până la pauza mea, dar și ce pauză va fi!

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create927

5 comentarii la „O pauza va rog!

  1. Va fi o pauza constructiva de ambele parti, sunt sigura! 🙂 De abia astept impresii de la eveniment. Enjoy! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu