Nunta la castel

N-am avut o copilărie prea fericită. Cred că părinții mei au făcut destule greșeli, nu fiindcă nu ne-au dorit, nu fiindcă nu ne-au iubit suficient, doar că atât au știut ei să facă atunci. Dacă ar fi existat tehnologia și deschiderea de acum și dacă ar fi știut să ceară ajutorul potrivit în situațiile potrivite și mai ales în modul potrivit, poate ar fi fost altfel. Acum nu mai contează foarte mult „dacă” ăstia de care vă spun. Contează că suntem bine, că am supraviețuit traumelor și ne-am vindecat, pe ici pe colo cât a fost posibil.

Au făcut  și destule lucruri bune pentru noi, cel mai și cel mai ce, ne-am făcut pe amândouă, să nu fim vreodată singure într-o lume în care prietenia e de cele mai multe ori supraapreciată, unde știi că orice s-ar întâmplă omul ăla cu care ai mâncat din aceeași oală, fasole de 3 ori pe săptămână, cu care ai plâns nopți in același pat căutând soluții ce nu erau la noi, omul ăla e al tău, e acolo, să te ajute să fie bine, chiar dacă șade acum la 1900 km distanță.

Între mine și sora mea e o diferență de numai 10 luni și jumătate. Da, ne-am certat de câteva ori, poate chiar des, nu prea îmi amintesc. Ba chiar ne-am și bătut ușor, așa ca fetele. De fapt căutăm motive să ne vărsăm nervii adunați de la alții. Da, poate am fost geloase vreodată una pe alta, nici asta nu știu precis. Prostioare? Oho! Destule! Dar de fiecare dată când mă gândesc la ea nu-mi amintesc supărările, ci prietena căreia îi confesam o nouă iubire, cea cu care mă bucuram pentru fiecare realizare, umerii pe care am plâns de bine și de rău, sora lângă care am învățat ce-i cu viața asta și cu ajutorul căreia am trecut uneori peste hopuri, omul meu de bază, un fel de jumătate din mine ce stă acum în altă lume și totuși în pieptul meu. Și de fiecare dată când dau pe afară de fericire, ca acum, sau simt că mor puțin de supărare, ca altă dată, tot la ea mă gândesc, tot pe ea o sun prima oară.

Nunta la castel (1)

Și jumătatea asta a mea s-a măritat nemțește, într-un castel superb, cu un om bun și cald, așa ca ea, departe de a fi perfect, așa ca ea, și ca mine, și ca noi toți ceilalți, dar un om care pare să o facă fericită așa cum nu a facut-o nimeni altul până acum. Am plâns, ușor, câte o lacrimă, de fericire, de emoție, din multă iubire. Am admirat-o așa frumoasă cum era, l-am îmbrățișat pe el și l-am rugat să îi poarte grija și să o iubească. M-am bucurat așa cum m-am bucurat pentru mine când mi-am găsit domnul și m-am rugat aprig ca iubirea lor să îi păstreze oameni cu minte întreagă, să îi ajute când va fi greu, să îi lase să îmbătrânească frumos împreună.

Urmează curând și nunta românească. Iar voi plânge probabil, ușor, iar voi retrăi mii de emoții, iar voi fi fericită pentru fericirea ei. Să fiți bine oameni frumoși!

Nunta la castel (3)

Cochem Imperial castle

Nunta la castel (4)

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create907

6 comentarii la „Nunta la castel

  1. Iti multumim fffffff mult pt vorbele frumoase, maimutica. Steve mi-a povestit ca a lacrimat cand ai vorbit cu el. I-am spus ca tu stii mereu sa iti alegi cuvintele.
    Ne este deja dor de voi. Poate mai veniti la noi in vizita cu nepoteii.

  2. Nunta a fost la inaltime, mirii pregatind cu multa atentie acest eveniement pana la ultimul detaliu. Din pacate nu era un castel in Romania ci in Suedia, poate intr-o buna zi putem vom avea si noi un astfel de castel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu