Nisip senzorial făcut în casă

Nisip senzorial

Această combinație interesantă este un fel de nisip foarte, foarte fin, eu îi spun nisip senzorial. Se face extrem de simplu din doar 2 ingrediente: făină și ulei vegetal. Evident este netoxic așa că poți sta liniștită pe leagăn, așa ca mine, în timp ce copilul frământă entuziasmat. Chiar dacă îl lovește curiozitatea și gustă, nu pățește absolut nimic.

Aluat pentru activitati senzoriale2

Cum am procedat?
Într-un vas am pus 4 căni de făină și jumătate de cană de ulei de floarea soarelui. Le-am amestecat cu o ustensilă de zdrobit cartofii pentru piure, până a devenit un aluat moale și uniform ca textură. La fel de bine puteți amestecă cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna.

Am pus copilul la joacă și i-am dat forme pentru nisip, linguri, castroane, cești, cutii, ce am găsit prin curtea gazdei. Aluatul este foarte fain la atingere așa că i-a plăcut pur și simplu să se joace cu mâinile în el. De altfel chiar și mie. Mi se pare excelent pe post de terapie 🙂 .

 

Aluatul se poate păstra intr-o caserolă cu capac pentru câteva zile.

 

Eu am pus un sac mare de gunoi pe iarbă pentru a-mi fi mai ușor să strâng zarzanalele după ce se plictisește mândrul.

David – 1 an și 4 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Mihai Moisa @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

4 comentarii la „Nisip senzorial făcut în casă

  1. I-am facut si eu baiatului dar cu faina si apa si a fost lipicios si nu prea i-a placut. Azi i-am facut asa cum ai zis tu si s-a jucat jumatate de ora fara oprire, adica mult. Multumesc pentru idee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.