Nisip senzorial făcut în casă

Nisip senzorial

Această combinație interesantă este un fel de nisip foarte, foarte fin, eu îi spun nisip senzorial. Se face extrem de simplu din doar 2 ingrediente: făină și ulei vegetal. Evident este netoxic așa că poți sta liniștită pe leagăn, așa ca mine, în timp ce copilul frământă entuziasmat. Chiar dacă îl lovește curiozitatea și gustă, nu pățește absolut nimic.

Aluat pentru activitati senzoriale2

Cum am procedat?
Într-un vas am pus 4 căni de făină și jumătate de cană de ulei de floarea soarelui. Le-am amestecat cu o ustensilă de zdrobit cartofii pentru piure, până a devenit un aluat moale și uniform ca textură. La fel de bine puteți amestecă cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna.

Am pus copilul la joacă și i-am dat forme pentru nisip, linguri, castroane, cești, cutii, ce am găsit prin curtea gazdei. Aluatul este foarte fain la atingere așa că i-a plăcut pur și simplu să se joace cu mâinile în el. De altfel chiar și mie. Mi se pare excelent pe post de terapie 🙂 .

Aluat pentru activitati senzoriale3

Aluatul se poate păstra intr-o caserolă cu capac pentru câteva zile.

Aluat pentru activitati senzoriale4

Eu am pus un sac mare de gunoi pe iarbă pentru a-mi fi mai ușor să strâng zarzanalele după ce se plictisește mândrul.

David – 1 an și 4 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

4 comentarii la „Nisip senzorial făcut în casă

  1. I-am facut si eu baiatului dar cu faina si apa si a fost lipicios si nu prea i-a placut. Azi i-am facut asa cum ai zis tu si s-a jucat jumatate de ora fara oprire, adica mult. Multumesc pentru idee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu