Negresa ca la mama acasa

Fac destul de des prăjituri după rețetele vechi ale mamei mele, poate pentru că sunt delicioase, sau poate pentru că bucătăritul cu mama e una din puținele amintiri frumoase ale copilăriei mele. De cele mai multe ori fac rețeta asta când am musafiri fiindcă altfel mănânc singură o tavă și apoi mă întreb dacă nu cumva David are ascunsă prin casă o văcuță cu Pepsi 🙂

Negresa ca la mama acasa (1)

Ingrediente:
200g de făină
500g zahăr
5 linguri cu cacao
1 cană cu lapte
4 ouă
250g unt
1 plic praf de copt
200g ciocolată (neagră sau cu lapte)
Esență de rom

Mod de preparare:
Se pune la fiert untul cu zahărul, laptele si cacao. Se lasă la răcit și se iau 20 linguri pentru glazură. În compoziția rămasă se adaugă gălbenușurile pe rând, apoi făina amestecată cu praful de copt și albușurile bătute spumă (amestecând cu o spatulă de jos în sus ca la chec).

Compoziția obținută se dă la cuptor la 180 grade până se coace (verifică cu scobitoarea, dar nu deschide cuptorul în primele 15 minute).

Cât se lasă prăjitura să se răcească se prepară glazura. Cele 20 linguri oprite se pun la fiert pentru câteva minunte apoi se adaugă ciocolată tăiată cuburi. Se pune glazura peste negresă și se taie după ce se răcește complet.

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create895

6 comentarii la „Negresa ca la mama acasa

  1. Tin minte ca obisnuiam sa opresc mai multa ciocolata pt glazura decat pt blat. Eu am pus gelatina in glazura de ciocolata. A iesit ff deosebita. Daca nu va place consistenta cremelor cu gelatina atunci renuntati la ea.

  2. Astazi am avut pofta de o prajitura cu ciocolata. Si cum aceasta este reteta mea preferata m-am gandit sa fac jumatate de portie. Dar pentru ca nu am avut suficienta ciocolata si nici unt, am folosit 50 g de Nutella si margarina. In mod surprinzator a iesit fenomenal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu