Nasturi si motricitate fina

Nasturi si motricitate fina

No, ce credeți voi, mândrul ăsta mic și zgubilitic al meu începe să manifeste atitudine de șef … de când s-a născut, dar atunci nu verbaliza atât 🙂 ! În primul rând dă comenzi de jocuri ”mamica mea, faci și tu un joc azi ?”. Cu ”mamica mea” m-a cucerit instant. Apoi îmi ia materialele de lucru, pe motiv că are și el treabă cu ele. Apoi strâmbă din nas ca Samanta că nu-i place ce a ieșit, și mă pune să fac altceva, de parcă eu aș fi Samanta lui. Dar mă execut, pentru că mă relaxează să pun în practică activități și pentru că este mult prea simpatic să îl pot refuza. Jocul ”Nasturi si motricitate fina” i-a plăcut.

 

Prin urmare, azi am două jocuri într-unul singur, datorită șefului David. Amândouă urmăresc același principiu, îi dezvoltă motricitatea fină și atenția, în timp ce învață să își închidă și să își deschidă nasturii.

Ce materiale am folosit:

– nasturi
– fetru
– panglică
– foarfecă
– ac cu ață
– cutie
– pistol de lipit cu silicon

Cum am procedat:

Varianta 1:
Am cusut un nasture în capătul unei panglici, am tăiat forme geometrice din fetru, am făcut fiecăreia o gaură în mijloc și gata.

nasturi-si-motricitate-fina-1

I le-am oferit, a pus câteva forme, a sucit panglica, a băgat și invers și m-a anunțat că nu îi place și vrea să îi fac altceva 🙂 . Așa am ajuns la a doua variantă.

nasturi-si-motricitate-fina-2

Varianta 2:
Am căutat disperată prin casă o cutie, m-am înjurat singură fiindcă abia făcusem curățenie drastică și am aruncat tot. Am tăiat o bucată de fetru cât o față a cutiei, am cusut 4 nasturi pe ea și am lipit fetru pe cutie cu un pistol cu silicon.

nasturi-si-motricitate-fina-3

Asta i-a plăcut, le-a tot prins și desprins. Încă nu are o dexteritate dezvoltată pentru o astfel de activitate dar măcar îl duce capul cum s-ar zice 🙂 , căuta modalități de a le prinde mai ușor, înclusiv să taie fetru pentru a face gaura mai mare 🙂 . Smart guy!

 David 2 ani și 10 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Xavi Cabrera @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.