Nasturi si motricitate fina

No, ce credeți voi, mândrul ăsta mic și zgubilitic al meu începe să manifeste atitudine de șef … de când s-a născut, dar atunci nu verbaliza atât 🙂 ! În primul rând dă comenzi de jocuri ”mamica mea, faci și tu un joc azi ?”. Cu ”mamica mea” m-a cucerit instant. Apoi îmi ia materialele de lucru, pe motiv că are și el treabă cu ele. Apoi strâmbă din nas ca Samanta că nu-i place ce a ieșit, și mă pune să fac altceva, de parcă eu aș fi Samanta lui. Dar mă execut, pentru că mă relaxează să pun în practică activități și pentru că este mult prea simpatic să îl pot refuza. Jocul ”Nasturi si motricitate fina” i-a plăcut.

 

Prin urmare, azi am două jocuri într-unul singur, datorită șefului David. Amândouă urmăresc același principiu, îi dezvoltă motricitatea fină și atenția, în timp ce învață să își închidă și să își deschidă nasturii.

Ce materiale am folosit:

– nasturi
– fetru
– panglică
– foarfecă
– ac cu ață
– cutie
– pistol de lipit cu silicon

Cum am procedat:

Varianta 1:
Am cusut un nasture în capătul unei panglici, am tăiat forme geometrice din fetru, am făcut fiecăreia o gaură în mijloc și gata.

nasturi-si-motricitate-fina-1

I le-am oferit, a pus câteva forme, a sucit panglica, a băgat și invers și m-a anunțat că nu îi place și vrea să îi fac altceva 🙂 . Așa am ajuns la a doua variantă.

nasturi-si-motricitate-fina-2

Varianta 2:
Am căutat disperată prin casă o cutie, m-am înjurat singură fiindcă abia făcusem curățenie drastică și am aruncat tot. Am tăiat o bucată de fetru cât o față a cutiei, am cusut 4 nasturi pe ea și am lipit fetru pe cutie cu un pistol cu silicon.

nasturi-si-motricitate-fina-3

Asta i-a plăcut, le-a tot prins și desprins. Încă nu are o dexteritate dezvoltată pentru o astfel de activitate dar măcar îl duce capul cum s-ar zice 🙂 , căuta modalități de a le prinde mai ușor, înclusiv să taie fetru pentru a face gaura mai mare 🙂 . Smart guy!

nasturi-si-motricitate-fina-4

 David 2 ani și 10 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu