Mica și Mițu, copiii mei din două lumi

Mițu și Mica

M-am trezit dimineață la 5. Afară se auzea un rașchetat de gheață pe parbriz. M-am întrebat dacă a nins iar ca atunci. Am stat câteva secunde și doar am ascultat zgomotul. Zgomotul ăsta de racletă pe parbriz. Zdrang! Zdrang! Zdrang! Așa se auzea și atunci. În terapie intensivă, dincolo de geam, ningea și cineva își curăța mașina. Eu murisem prin interior. Fetița mea se pregătea să moară și ea. Mica și Mițu nu aveau să trăiască niciodată împreună.

 

Am coborât din pat doar să văd dacă afară ninge. Era liniște. Atât de multă liniște. Doar vecinul își deszăpezea mașina ninsă acum 3 zile. David dormea lungit pe trei sferturi din pat. M-am ghemuit lângă el și i-am pupat mâna, obrazul și năsucul. S-a strâmbat puțin. ”Mițule, ce bine că ești aici!”. M-am ghemuit în el și am respirat aerului lui să mă asigur că trăim.

Am readormit lipită de David, cu gândul la Emma. Azi e ziua ei!

Dimineață am făcut ce facem în oricare altă dimineață. L-am alintat. Ne-am jucat de-a câte pietroaie, fiare și cataroaie a mâncat până la 5 ani. L-am dus în brațe la masă văitându-mă că e atât de greu de mă dor șalele, cum îi place lui să fac. Am râs mult amândoi. Am zis, ca de obicei, de zeci de ori ”Hai, David! Hai, David! Hai, David!”. Am vorbit mult pe drum, cum facem de obicei. E bun și traficul la ceva. Am vorbit și despre Emma și ziua ei și ce să facem special azi. L-am lăsat vesel la grădiniță unde a țipat, în timp ce fugea nerăbdător în sală, că mă iubește până dincolo de stele și înapoi.

Am urcat în mașină. Am pus muzica mea pentru Emma și nici să plâng nu am mai putut. Am stat așa și m-am gândit la ea. Am stat o vreme. Nimic nu mai exista în jurul meu. Doar dorul ei.

M-am dus și i-am luat Micăi un trandafir alb! Azi e ziua ei!

– Mami, mami, mămiuca mea, am o surpriză pentru tine.
Mi-a întins un desen, pe o jumătate de coală de hârtie. Îl făcuse la grădiniță.
– Uite, mami, ți-am desenat ceva, e o surpriză pentru tine. Aici sunt eu și lângă mine ești tu și aici în brațele tale am desenat-o pe Emma. Știu că îți este dor de ea, mami!

L-am îmbrățișat, acolo, în genunchi, cum stăteam în fața lui. L-am privit așa, cu lacrimi în ochi și gâlme în gât. I-am mulțumit pentru cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată de ziua ei. Singurul cadou.

Azi am fost la film cu Mițul meu, în lumea asta, pentru că așa am stabilit amândoi, să facem ceva special de ziua Micăi. Am mâncat prostii fără să îmi pese de nimic, am râs alergând pe scări, am plâns acasă, în cadă, ascultând apa și pe fundal pe David cum își parca mașinile în ușa de la baie, să mă aresteze când ies. Am ieșit pe neașteptate, cu părul prins turban cu prosopul, să îl surprind. Era pregătit cu pistoale și cătușe. Am râs mult amândoi.

 

Azi a fost ziua Emmei! Mica mea … Emma

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

2 comentarii la „Mica și Mițu, copiii mei din două lumi

  1. Offf… cata durere se ascunde printre aceste rânduri si printre clipele de fericire si bucurie aparenta… O durere pe care doar mamicile de ingerasi mici o cunosc si o recunosc… sunt cu gândul la tine si la micuta ta Ema… Si la David, care din pacate a cunoscut la o varsta mult prea frageda ce inseamna sa pierzi definiv pe cineva drag… suntem in aceeasi situatie, bebelusul nostru a împlinit recent un anisori de cand a plecat la ingerasi… Te pup si te îmbrățișez…

    1. Te pup si te imbratisez cu mare drag! Si curaj, acum dupa 3 ani iti spun sincer ca bucuria nu mai e aparenta atunci cand e, chiar pot sa fiu fericita cand nu ma doare si iti doresc ca timpul sa iti aduca aceeasi liniste in suflet. Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu