Mi-e dor de concediu, cum mi-a fost dor si de casa 

Ne-am întors dintr-un concediu de 2 săptămâni, petrecut în Germania, la sora mea. Dacă trag linia sub rezumat, și o trag mereu că așa mi-i felul, a fost frumos și bine. Am vizitat locuri, am mâncat prostii, am stat cu prietenii până târziu la vorbă, am râs mult, am plâns un pic la nunta surorii mele, am mers, am dormit suficient, dar sigur nu mai mult decât acasă, am respirat aer mai răcoros și mai pur decât în București, am trăit intens și în pace … aproape pace, între supărările copilului.

Mi-e dor de concediu 2

E greu cu un copil în concediu și da, mă așteptam la asta.

Am început să fac bagaje cu 4 zile înainte. Am scos unele, am pus altele, am mai renunțat la ale noastre să îi ajungă lui, am sărit de 2 ori cu fundul pe geamantan și am închis fermoarul. Bineînțeles, când am ajuns la destinație, la 17 grade, i-am cumpărat geacă de toamnă. La 2 zile distanță, umblam toți în pantaloni scurți. La întoarcere, desfăcutul bagajelor e mult mai simplu, totul ajunge în mașină de spălat, care 4 zile funcționează fără oprire.

E greu spre imposibil să îți hrănești copilul sănătos în concediu, pe drumuri, mai ales într-o țară care n-are idee ce înseamnă să mănânci mâncare cu gust și legume. Am mai gătit din când în când, i-am cumpărat mâncare la borcane, cum le-am luat așa le-am aruncat că se strâmba la ele, l-am scăpat la biscuiți cu zahăr și cornuri franțuzești cu unt. A mâncat mure și zmeură până am crezut că va produce dulceață, a mâncat unt pe pâine cu miere până am crezut că va produce gogoși cu dulceață de zmeură.

Mi-e dor de concediu 3

Au fost zile, nu multe, în care m-am luptat cu morile de vânt să îi respect somnul.

N-am răzbit. El în schimb s-a descărcat zgomotos, cum fac copiii când sunt prea obosiți. Știți voi cum e! Apoi, ca să fie concediul ca la cartea cu povești SF, sau nu, în ultimele 5 zile i-au ieșit 4 dinți, a făcut febră, s-a deranjat la stomac, s-a hrănit cu aer si apă, că mâncare eu nu l-am văzut să înghită, a plâns mult, a cerut doar în brațele mumă-sii. Și ar fi fost toate mai ușor de digerat dacă eram acasă la noi, în intimitate și nu cu toată gașca pe post de spectatori.

Dar gașca asta a făcut totuși concediul plăcut. David a avut companie, un băiat simpatic foc, mai mare cu jumătate de an, cu care se juca, îmbrățișa, pupa (spre disperarea lui ta-su) și cu care negocia pe jucării și pe care îl cam învăța prostii 😀

Mi-e dor de concediu 1

Iar noi, după multa vreme, ne-am petrecut serile la vorbă lungă, bere bună, semințe, glume și miștouri, așa ca în tinerețe, numai că din când în când, verificam mândrul să ne asigurăm că doarme și nu îl pescuim de pe jos.

Am petrecut la o nuntă nemțească, la castel, cea mai frumoasă cununie civilă la care am fost până acum și cea mai emoționantă, doar s-a căsătorit sora mea. Ne-am întors acasă, am dormit mult, fiindcă a dormit David mult, evident, am făcut ciorbă, am savurat brânză cu roșii și pepene cu gust, mândrul a început iar să mănânce mai mult și să plângă mai puțin.

Încă ne adaptăm la ne-concediu, îmi e dor să îl am pe domn lângă mine toată ziua, el n-are chef de muncă, David îl caută prin casă, îl strigă în poze și îl îmbrățișează fericit când vine de la serviciu.

Uite că mi-e dor de concediu, cum mi-a fost dor și de casă 🙁

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create927

Un comentariu la „Mi-e dor de concediu, cum mi-a fost dor si de casa 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu