Mersul la mare nu este despre prăjit la soare! (P)

Ador marea. Și soarele. După cum râde băiatul meu despre noi, că el e cu frigul și eu cu caldul. Și iubesc bronzul. Parca altfel stă o fustă pe tine când sub ea se mișcă picioare colorate și o pereche de sandale cu toc. Acum, na, ce să zic, sunt femeie. Nu mă dezic de tocuri, ciocolată și cafea. Și bronz pe picioare.

Pe vremea tinereții mele mă prăjeam la soare ca micul pe grătar.

Pe vremea tinereții mele … să nu vă aud că sunt bătrână că ne certăm virtual 🙂 , mă prăjeam la soare ca micul pe grătar. Când pe față, când pe spate, când pe o parte și când pe alta. Foloseam ulei sau bere pentru un bronz rapid și cât mai negru. Mă interesa deloc cât de benefic sau nu este expusul la soare la orele prânzului și pentru ce se folosesc cremele de protecție de la reclame. Nici atât nu știam ce sunt cu cifrele de pe ambalaje.

 

Dar pe măsură ce te maturizezi, devii mai înțelept, sau te străduiești, sau mai degrabă conștientizezi că sănătatea nu e o garanție. Încă iubesc bronzul și culoarea bronzatului de tip mic pe grătar. În schimb mă iubesc mai mult pe mine cu totul, și de preferat sănătoasă, cu pielea întreagă pe mine.

 

Merg la mare, des, dar totuși mult mai rar decât aș vrea. Uneori înlocuiesc marea cu o piscină mai aproape. Și întotdeauna îmi pun în bagaj creme de protecție solară și o carte bună. Și de cele mai multe ori, pun de fapt, crema mea, crema copilului, o carte bună și zeci de lopățele pentru nisip. Da, se întâmpla să nu fie deschisă cartea, restul le folosim. Se întâmplă și să citesc o carte în 2 zile dacă nu e copilul cu mine 😊

De data asta citesc și ce scrie pe eticheta cremelor și ce factor de protecție au (SPF). Factorul de protecție solară este de fapt o unitate de măsură care ne spune intervalul de timp pe care îl putem petrece la soare, după ce ne-am dat cu crema respectivă, fără să fim afectați de radiațiile UV. Protecția se obține fie prin absorbția radiațiilor care sunt convertite în căldură, fie prin reflectarea de pe suprafața pielii.

Ce este de fapt bronzul? Cum ne bronzăm?

Pielea noastră se închide la culoare din cauza melaninei care a fost produsă de radiațiile UV. Melanina protejează pielea ca un “scut” și împiedică arsurilor solare. Adică ce făceau eu în tinerețe, ca micul pe grătar. Crema de protecție solară cu SPF blochează razele dăunătoare UVA și UVB, ajutând astfel la producerea acelui “scut” protector. Și cică sperie și radicalii liberi care cauzează îmbătrânirea.

Vara asta îmi asigur scutul de protecție cu creme de protecție solară – SPF Australian Gold.

Australian Gold este pe piață de mai bine de 25 de ani, fiind marca cea mai răspândită și recunoscută printre loțiunile de bronzare. Cremele protecție solară SPF sunt rezistente la apă, conțin uleiuri și extracte din fructe și o concentrație mare de vitamine și nu conțin parabeni, coloranți sau alcool. Modul de aplicare spray asigură o aplicare ușoară și uniformă. Și miroase divin 😊 Este recomandat să aplici creme de protecție solară în fiecare zi, în special pe față, pe vârful urechilor și al nasului.

 

Ce mai folosesc eu, tot de la Australian Gold, este crema hidratantă care conține nutrienți de prelungire și păstrare a bronzului. Pe cea cu pepene și limonadă. Mirosea a pepene în cameră de îmi venea să mă mănânc singură. Crema nu conține parabeni, fiind specială pentru pielea sensibilă și se aplică după statul la soare. Este o cremă plăcută, fără a fi prea grasă, cum nu îmi place mie. O folosesc zi de zi, pentru că îmi place și miroase de îmi vine să mă duc să îmi cumpăr o tonă de pepene. Crema, totuși, nu se mănâncă 😊 .

 

Acum mai rămâne doar să mă bucur de vară, și de mare, și de piscină, și de citit o carte bună în timp ce îmi fac un bronz superb pe picioare. Știți voi, altfel stă o fustă pe tine când sub ea se mișcă picioare colorate și o pereche de sandale cu toc 😊 .

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu