Masuratori si dimensiuni – un joc simplu

Masuratori si dimensiuni

Activitatea aceasta a trebuit să o gândesc și să o implementez rapid pentru că, dragul meu ficior, s-a trezit și m-a anunțat că lui îi este dor să facem un joc. M-am uitat rapid prin sufragerie unde stau arănjate (mai mult aruncate) toate jucăriile și am ochit animalele parcate cu o seară în urmă și … pac … m-a lovit ideea că unele sunt mai mari și altele mai mici, așa că hai să vorbim despre masuratori si dimensiuni.

 

Ce materiale am folosit:
– animale (puteți folosi și printate sau alte obiecte)
– cuburi Lego (puteți înlocui cu dopuri de exemplu)

 

Cum am procedat:
Am ales câteva animale diferite ca dimensiune, i le-am oferit lui David împreună cu piesele Lego și i-am vorbit despre cum le putem măsura, care este diferența de mărime, ce înseamnă ”mic, mare, mijlociu, scund, înalt etc”. A pus singur cuburile unul peste altul și a exersat număratul până la 10 … peste 10 număram eu 🙂

Masuratori si dimensiuni

David, 3 ani și 2 luni

 

Care sunt oportunitățile de învățare?
– Dezvoltarea motricității fine
– Coordonare ochi-mână
– Numărătoare
– Măsurare
– Dezvoltarea limbajului

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create518

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu