Mare cand esti mic

David apropie în pași rapizi, încă sprijinit, un an. Pasiunile lui rămân oalele, lingurile, laptele cald de mamă și purtatul în maimuțe, alias SSC-ul cel iubit. Sigur că am început să mă lupt imaginar cu binevoitorii reali care se grăbesc să anunțe că e băiat mare pentru atâta stat în brațe. Eu aproprii 30 de ani, nu unul și încă ador să mă cuibăresc în brațele oamenilor dragi. Aș sta acolo cu orele dacă nu m-ar striga o minune de copil care are nevoie de mine, la fel cum am și eu nevoie de mâinile lui stranse în jurul meu.

E atât de simplu, comod și plăcut încât nici mie nu-mi vine a crede uneori. Nu, spatele nu doare chiar dacă ”băiatul ăsta mare” șade cu orele în el, cu tot cu cele 8 kilograme și un pic ale lui. Nu știu cum se face că orice sistem de purtare vine la pachet cu miraculosul praf de somn. Două ture prin casa noastră îngustă și David aproape sforăie, nu mai tare decât tatăl lui, maestru la capitolul ăsta. Apropo de tați, sexi mai sunt cu copiii lor la piept, un fel de preludiu pentru mame 😀

Îmi pare rău că nu l-am purtat din prima zi a noastră împreună. Visez la un wrap elastic care să ne țină îmbrățișați secundă de secundă. Când ne vom face curaj de un bebe doi, primul lucru cumpărat va fi un wrap cu floricele asortat perfect cu fetița din el. No, și dacă o fi tot băiat, trecem la planul doi, un wrap personalizat cu mesajul ”Mami nu are nevoie de sfaturi!”. Poate asta îi va face pe unii să își păstreze cuvintele pentru ei. Și fără căruț și pătuț că-s bani cheltuiți fără rost. Pătuț avem deja, încă își păstrează mireasma de nou la cât de puțin l-am folosit.

Multe minuni s-au mai invetat pentru purtarea copiilor de la naștere până nu mai poate adultul curajos sau nu mai vrea copilul umblăreț. Dacă e ninsoare, frig sau ploi, există protecție specială care ține cald bebelușului și mamei. Înfofoliți ne plimbăm noi doi în zilele astea de iarnă nu tocmai blândă. Dar îmbrățișați așa, inimă lângă inimă, nimic nu mai contează!

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create905

6 comentarii la „Mare cand esti mic

    1. Eu ma gândesc să iau un wrap țesut pentru când va mai crește dar nu sunt convinsă că e o idee bună. Voi încerca să probez unul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu