Mama de baiat – marea provocare

Sunt mamă de băiat si asta mi se pare o misiune grea. David este un bâzdâgos plin de energie, mereu în mișcare, gata de acțiune, impulsiv și isteț. Fetele de vârsta lui, îmi par ceva mai statice și dispuse să realizeze o acțiune pe termen mai lung de 5 minute.

Ador să fiu mama lui, oricât de provocator ar fi. Dar, recunosc că da, mi se pare o provocare să fii mamă de băiat. De ce?

Pentru că presiunea socială îți tot sună trâmbiță în ureche că, dacă îl pupi prea des și îi zici că îl iubeşti și îl alinți și îl îmbrăţişezi va deveni prea dependent de tine. Pentru că încă este impregnată mentalitatea străveche în care e rușine să plângi dacă eşti băiat. Și nu trebuie să vorbeşti despre sentimente. Nici nu ar trebui să ne mai mirăm de cum băieții nu vorbesc despre ce simt. Și uneori ajung nici să nu mai simtă. Nu că m-ar interesa foarte mult, dar mi-aș dori să nu îi intereseze pe ei și să îmi trăcăne în ureche așa a pagubă … neuronii mei obosesc repede.

Dacă vrei să respecți nevoile unui băiat trebuie să ai rezerve inepuizabile de energie.

Pentru că te solicită fizic. Dacă vrei să respecți nevoile unui băiat trebuie să ai rezerve inepuizabile de energie. Să poți sta cu ochii pe el, vigilentă, dar fără să-l cicălești tot timpul. Va vrea să alerge, să se cațere, să facă tumbe, dacă se poate să doarmă în mers. Iar toate astea nu spun despre el nimic altceva decât că … este băiat. Atât! Dacă îți dorești ca la 2-3 ani să stea liniștit la masă, pentru mult timp, să deseneze floricele, să asculte povești fără întrerupere, atunci mai bine pui capul pe pernă și visezi. Sau mai aşteaptă câțiva ani, posibil mulți … spre niciodată. Evident există și copii-excepție sau momente-excepție.

 

Pentru că suntem sufocați de tipare masculine ca Spiderman, Superman, Hulk, supereroi cu mușchi, putere si cam atât. Nu mă întrebați cine e Hulk, habar n-am, am auzit doi băieți de clasa a 2-3- a vorbind încontinuu despre el și mușchii lui.

Ajungi să te joci cu mașini de toate felurile, mingi de toate dimensiunile, pistoale, săbii și să le mai și cumperi.

Pentru că îți place, sau nu, ajungi să te joci cu mașini de toate felurile, mingi de toate dimensiunile, pistoale, săbii și să le mai și cumperi. În plus, caută să se cațere oricând și pe orice. Unde nici nu ți-ar trece vreodată prin minte că o poate face. Mai are rost să vă povestesc de glumele legate de pârțuri și mirosuri ?

\Pentru că pe un băiat nu îl interesează neam de haine curate și asortate și când i se pune pata pe un pantalon și o bluză nu mai iese din ele. Dacă nu ești mamă fashionistă nu-i bai, dar dacă ții și tu un pic la asta, ajungi să înghiți în sec de fiecare dată când vrei să îl îmbraci de sărbătoare și ajunge sorcovă.

 

Dar na, măcar e distractiv să fii mamă de băiat, dacă ești capabilă să râzi când băiatul te pune să îi pupi cucul pentru că s-a lovit, când cere să poarte două zile aceeași bluză murdară de la grădiniță, musai cu pata de ciorbă pe ea sau când te trage de mânecă doar să te anunțe că a făcut un pârț.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

2 comentarii la „Mama de baiat – marea provocare

  1. Sunt intru totul de acord. Sunt mama de baiat si de „David” si e cea mai faina si energica „ocupatie” pe care o am. Plus ca ma solicita in totalitate si ma mentine in forma, cele mai multe activitati pe care le avem fiind afara, indiferent de vreme 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu