M-as mandri cu Romania asta daca as avea de ce!

M-as mandri cu Romania asta daca as avea de ce! Nu i-am pus, azi, ie lui David și nu i-am vorbit despre România și cei 100 de ani. Eu nu! Ce să îi spun? Că în țara asta plătești contribuții la sănătate să fii și tu tratat de boli și apoi fugi la privat că ți-e frică de spitalele noastre murdare, înghesuite, cu medici flegmatici și asistente mai grețoase decât ei? Am născut  la stat. A fost atât de bine că am insistat să fac un efort și pe Emma să o nasc la privat, la maternitatea Regina Maria. Știți cum e asta? Și futut și cu banii luați! Așa e!

 

M-am dus la privat să fug de stat. Ce să vezi? Mi-a murit copilul. Fetiță perfect sănătoasă, sarcină la termen, mamă sănătoasă și la final mă privești în ochi și îmi zici “ați avut numai ghinioane, doamnă, începând cu ninsoarea de afară “. What? Stați așa. Ninsoarea a întârziat medicul curant. Dar voi de ce ați lăsat doar un medic rezident să se ocupe de o mamă în travaliu care acuză dureri puternice pe uter cicatricial? Într-o maternitate privată? Și cum se face că acest medic m-a tratat cu “rabdă că vine doctorul tău”, dar apoi scrie pe fișă că a acționat ca pentru o urgență? Normal, ai scos un copil mort din mine, atunci te-ai prins și tu că era o urgență. Dar în hârtii scrii ce vrei tu, că cine să se pună pe de-a dreptul?

O Românie în care îți moare copilul abia născut, chemi IML-ul și trec aproape 3 ani, dar tu nu ai un răspuns concret.

O România în care avocații îți iau banii, îi bagă în buzunar și uită să îți mai răspundă la telefoane.

O Românie în care ești fix nimeni când îndrăznești să scuipi în ochi o fabrică de făcut bani din copiii scoși din tine. Unii vii, alții morți, cum ți-o fi norocul!

O Românie în care îți duci copilul la grădiniță privată pentru toate condițiile promise și descoperi după 3 luni că, în afară de curtea imensă cu pietricele și leagăne, restul era de 2 bani, nu de 1400 lei. Na, știți vorba cu gardul și leopardul. 

 

Sunt mândră de mulți români, chiar sunt. Lucrez cu oameni demni de a fi admirați. Citesc oameni la fel. Am prieteni plini de iubire și adevăr și corectitudine. Dar România? România nu îi merită, îmi pare rău!

 

Da, David, trăim într-o țară frumoasă, cu munte si mare la un loc, cu drapel albastru, galben și roșu….cel puțin un sfert e sânge. Nu îmi spuneți mie de iubit România!

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu