M-a pus la respect!

Copilul meu m-a pus la respect … și cred că ăsta e abia începutul.

 

Până de curând aveam laptopul în permanență deschis. Televizorul nu, de ce, am mai povestit aici. Nu mă atingeam prea des de taste, ședea tăcut în colțul lui și cu orele. Uneori căutăm ceva rapid, mai puneam o melodie pentru el sau una pentru mine, rar și asta, că ne-am învățat în liniște, să ne auzim gândurile și unul pe altul, ce bodogănea fiecare pe legea lui. Alteori verificam e-mailul, mai aprobam un comentariu, mai postam o poză pe FUN Parenting. Frumoase vremuri! Acum, restricție totală. No, cred că e un complot cu ta-su care mă tot cicălea „M-ai înnebunit cu blogul tău și cu Facebook-ul”.

Cum vede David laptopul nu-i mai trebe masă, casă, oale, biscuiți, nimic.

Aaaa și nu că vrea așa să îl admire de la distanță, ci să apese pe butonul de pornire până gâfâie bătrânul aparat. Și cu telefonul mobil are de lucru, dacă îl prinde. Umblă cu el prin casă încercând să îl rezeme de fiecare perete. Clar mă imită, așa fac eu când vreau să ascult înregistrările trimise de Simi pe WatssApp. Vezi ce mi-ai făcut Simono !?

 

Acum deschid laptopul fie când doarme … adică, atunci musai îl deschid și îl închid repede când dă semne că se trezește … fie când e domnul acasă, doar dacă am ceva urgent de rezolvat. Îi las să se joace și fug cu laptopul, pe furiș, în budă. Da, ați citit bine, în budă. Așa am ajuns!

 

Dacă stau în dormitor țipă la ușă până îi deschid și apoi vine el și nu știu viața mea cum face că șterge ceva sau schimbă de nu mai pot face la loc. Mi-a făcut dispărută o imagine pe care am căutat-o două zile. Nada! Niente! Nimic! În rest îl țiu ascuns în pătuț acoperit cu o perniță, că acolo nu stă nimeni. Vezi Davide ce pierzi! Vezi! Cu telefonul e o idee mai ușor de folosit, doar o idee, măcar e mai simplu de pitit că nu știu câte trânte mai suportă, iar altul nou nu mai văd prea curând, așa m-a asigurat domnul și tind să-l cred.

 

Offf! Ce mă fac cu bărbații din casa asta!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

4 comentarii la „M-a pus la respect!

  1. :-))))))
    Al meu copil, cum vede telefonul sau telecomanda parcă o ia razna. Trebuie să îl/o ia și să roadă. Când e prin preajma laptop-ului meu sau calculatorul lu’ taică-său trebuie să dea cu mâinile în tastatură, altfel e jale. :-)) Din cauza asta are interzis la 3T: telefon, telecomandă, tastatură. Încă ne putem bucura de calculatoare pentru că pițigoiul nostru nu merge, deocamdată. Nu mai avem mult și o să ascundem tot prin casă.

  2. Da, da, telefonul, telecomanda și mai ales laptopul. Am ajuns să îl țin câteodată în baie, că oricum doar noaptea pe budă îl pot folosi. Da, tot la budă rezolv și eu niște probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu