Nu m-am gandit ca luminita de la capatul durerii poate fi alt tren care vine peste mine

După ce a murit Emma m-a ajutat foarte mult un gând pe care mi-l spuneam ori de câte ori simțeam că aș vrea să nu mai simt, deci să nu mai trăiesc. Simțeam atunci numai durere. Îmi spuneam că într-o zi va fi mai bine, se va face lumină în întuneric. ”Într-o zi” era poziționată undeva departe și eu supraviețuiam așteptând ca zilele să treacă, deci și viața. Asta e ironic. Să trăiești așteptând ca viața să treacă. Ironic sau nu a fost singura variantă pe care am găsit-o să mă poziționez în viitor, încă în viață.

Acum trăiesc la fel și asta mă macină crunt. Ce nu am prevăzut eu în viziunea asta au fost celelalte dureri care pot veni buluc peste tine. Că cine naiba zice că dacă ți-a murit un copil alte greutăți nu va mai trebui să duci !? Și mai ironic de atât, am ajuns să îmi spun, când nu văd luminița de la capătul durerii, că dacă am reușit să supraviețuiesc copilului meu care nu a supraviețui, apăi doamne care oi fi tu, o să supraviețuiesc și altora.

Închid ochii și mă văd cu puterea minții undeva ”într-o zi” în care va fi ceva mai liniște și pace în viața pe care mi-o construiesc așa cum pot și eu, din ce a mai rămas din ce aveam cândva și din ce sper că îmi voi mai aduce peste ce am pierdut.

Și mama ei de luminiță de la capătului durerii, că nu m-am gândit că poate fi alt tren care vine peste mine. Dar nu fug. Stau să îl privesc în ochi și dacă mă calcă, mă ridic eu din praf din nou, că altă variantă nu îmi dau.

FotoCredit: Cristina TR

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create907

3 comentarii la „Nu m-am gandit ca luminita de la capatul durerii poate fi alt tren care vine peste mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu