La stomatolog cand alaptezi

Recomandări de filme pentru copii și părinți

De câteva săptămâni mă vizitez cu dentistul. Sigur, nu sunt cele mai de dorit întâlniri, dar măcar voi avea în viitor cu ce să mănânc, nu și CE să mănânc la câți bani cheltui, dar cui îi mai trebuie alimentație când are zâmbetul necariat.

 

Am evitat o perioadă să merg la stomatolog din teamă, crezând că eventuala anestezie îi poate face rău lui David. Opritul alăptatului nici nu a fost luat în discuție, laptele praf nici atât. Apoi, mi-am amintit că informațiile sunt la îndemână oricui în zilele noastre. Ar fi fost minunat dacă puteam rezolva dantura cu un click, dar nu … măcar am aflat că există anestezice compatibile cu alăptarea.

Nu toți medicii sunt bine informați la acest aspect, din păcate, pacienții nici atât, sau invers.

Chiar și eu am fost întâmpinată cu „nu alăptați 24 de ore și aruncați prima producție de lapte”. Ete na! Am avut lista la mine așa că am cerut să folosească unul din anestezicele selectate de mine. S-a minunat un pic la explicații precize oferite, dar s-a conformat, partial doar, aveam să aflu mai târziu. Am bănuit că mi-a injectat adrenalină când am văzut că David e în priză toată ziua fentând a doua repriză de somn.

 

Articaina, lidocaina, mepivacaina sunt acceptate în alăptare fără a fi nevoie să aștepți ”x” ore sau să arunci laptele. Adrenalina se folosește în cantități mici pentru a scădea sângerările. Oricum, în general anestezicul se injectează în cantitate mică, apoi o parte și mai mică ajunge în sânge și o parte și mai mică în laptele matern.

 

Eu de la a doua întâlnire m-am „distrat” doar cu mepivacaina. A durut ca dracu’ până am descoperit că de fapt prinde ceva mai greu, nu știu dacă în general sau doar la mine. La următoarea lucrătură mi-a mărit doza și timpul de așteptare până la intervenție. N-am mai simțit nimic vreo 4 ore. Fu bine, ce să zic, pentru o vizită la dentist !? Pe David am reușit cu greu să nu îl alăptez între mese, excluzând ziua de ieri când s-a servit cum m-a văzut, așa de dor probabil. Nu am observat nicio reacție diferită la el. Oricum nu-i bai nici cu un pic de adrenalină dacă altfel nu funcționează anestezicul. Chiar și așa eu am refuzat vehement. David prea energic și eu căsăpită de dentist, nu e o bună combinație.

Sursele mele de inspirație, că nu mi-s medic de fel:

https://alapteaza.wordpress.com/2014/03/19/folosirea-anestezicului-local-si-a-altor-medicamente-in-timpul-alaptarii/
http://e-lactancia.org/ (de aici poți afla și despre alte medicamente dacă sunt sau nu compatibile cu alăptarea)

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

4 comentarii la „La stomatolog cand alaptezi

  1. Confirm. Am fost si eu la medic si am folosit tot mepivacaina. Mie mi-a zis chiar dr ca e ok sa alaptez imediat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu