Kikimora își caută pisică – Cărți pentru copii

Kikimora își caută pisică

”Kikimora își caută pisică” este în primul rând o carte despre acceptare și iubire necondiționată. Este scrisă așa cum e și autoarea, Otilia Mantelers – cu blândețe, sinceritate, iubire și mesaje terapeutice.

 

”O altă dimensiune a poveștii este respectarea regulilor în relația părinte-copil. Treaba părintelui este să stabilească reguli, iar treaba copiilor este să vadă cum să le încalce”. 

Otilia Mantelers

 

Otilia a reușit să pună într-o poveste frumoasă, atractivă, cu acțiune, ideea de bază a ceea ce înseamnă o relație părinte-copil: să vezi, să asculți copilul exact așa cum este el, să-i dai spațiu să fie cum simte că este și să îl iubești cu toate ale lui la un loc. Într-un fel exact cum Kikimora iubește pisicuța ei, pe Niji, deși ea este cu totul altfel decât cere lumea vrăjitoarelor să fie.

 

Luna este mama Kikimorei. Este o vrăjitoare bună care, deși este atentă la fetița ei, nu vede că uneori că regulile sunt greu de acceptat și respectat. Cum ar fi atunci când o trimite pe Kikimora la adăpostul de pisici de unde trebuie să se întoarcă acasă cu o pisică demnă să fie una pentru vrăjitoare. Așa că s-a dus să caute o pisică neagră, sprintenă, care să prindă șoarece. Și acolo s-a atașat imediat de Niji.

Niji este o pisică curcubeu, care privește cruciș, nu prinde șoareci, sforăie și face năzdrăvănii.

Mai nimic din ce îi impunea Cartea Vrăjitoarelor. Deși Niji o sfătuiește să nu o ia acasă, pentru că mai fusese la șaptezeci de familii și au adus-o toți înapoi, după prima zi, Kikimora se uită la ea și îi răspunde rapid ”Niji … eu o să te iau acasă la mine. Îmi place mult de tine. Vreau să fii pisicuța mea”. Și tocmai aici începe partea cea mai amuzantă a poveștii.

 

Vă las pe voi să descoperiți ce se va întâmpla când Kikimora ajunge acasă cu o pisicuță care încalcă cele mai importante reguli din Cartea Vrăjitoarelor. Ce năzbâtâi fac împreună? Cum reacționează mama? Ce lecții învață fiecare din asta?

 

Otilia Mantelers este o super femeie pe care am șansa să o cunosc și pe care o admir. Este psiholog, instructor de parenting si a urmat programe de formare in psihoterapia traumei. A susținut și susține multe cursuri pentru părinți pe diferite teme sensibile, necesare, vindecătoare. Este mama a trei copii (pre)adolescenți și scrie tare frumos pe blogul ei pe care vă îndemn să îl urmăriți.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 533

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.