Joc ”X și O” din piese Lego

Să realizăm un joc ”X și O” din piese Lego a fost un proiect în sine. De ce? Pentru că avem 2 cutii uriașe cu piese amestecate, așa că e o provocare în sine să găsești anumite piese. După cum se vede …

De altfel, acest joc ”X și O” din piese Lego îl putem lua cu noi oriunde … când vom putea călători. Noi obișnuiam să jucăm acest joc pe hârtie, în aeroport, când așteptam la medic, în serile în care ne plictiseam.

Ce am folosit:

1 Placă Lego (noi am avut dimensiunea 16 cu 16 cărămiduțe)

10 Cuburi lego (noi am ales dimensiunea 4 cu 4 cărămiduțe)

12 Piese lego albe (dimensiunea 2 cu 2 cărămiduțe)

Cum am procedat:

V-am spus deja, am căutat o vreme prin mormanul cu piese. Apoi le-am potrivit ca în imaginea de mai jos. Este foarte simplu, după cum bănuiesc că v-ați dat seama și numai din poză 🙂 .

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea logicii

– dezvoltarea coordonării ochi-mână

– dezvoltarea atenției

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu