Joc pentru învățarea literelor mari și mici (I)

Joc pentru învățarea literelor

David a învățat la grădiniță literele mari de tipar. Nu a ajuns să le învețe și pe cele mici, dar am descoperit că pe unele le știa deja. Prin urmare, am făcut acest joc pentru învățarea literelor mari și literele mici de tipar. Este un joc rapid și simplu care se poate face și la grădiniță, la grupă.

Ce am folosit:

– bilețele / post-it-uri

– bandă adezivă (opțional)

– cariocă neagră

Cum am procedat:

Eu nu am avut în casă post-it-uri care au partea aceea care se lipește. Ar fi fost mai simplu cu ele. Dar am avut unele simple așa că măcar nu a trebuit să le tai eu. Pe unele se scriu literele mari și pe altele literele mici. Din experiență vă spun să aveți grijă să le scrieți corect. Folosiți google pentru a vă asigura că nu amestecați scrisul de mână cu cel de tipar.

Am lipit pe un perete literele mari, pe două rânduri fiindcă așa am avut loc. David le-a asociat pe cele mici, lipindu-le sub ele, ca în poza de mai jos. Este un joc foarte simplu de făcut, mai mult mi-a luat să rup banda adezivă 🙂 .

📍 Dacă aveți imprimantă puteți să le scrieți pe laptop și să le printați.

📍 Ce am făcut eu cu David a fost ca mai întâi să îl rog să citească fiecare literă mare pentru a mă asigura că își amintește, le cunoaște, le repetă.

📍 Acest joc pentru învățarea literelor s-a făcut cu sonorul pornit, adică el trebuia să le și pronunțe când le potrivea.

Care sunt oportunitățile de învățare:

– învățarea literelor de tipar mari și mici 

– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu