Joc pentru învățarea literelor mari și mici (I)

Joc pentru învățarea literelor

David a învățat la grădiniță literele mari de tipar. Nu a ajuns să le învețe și pe cele mici, dar am descoperit că pe unele le știa deja. Prin urmare, am făcut acest joc pentru învățarea literelor mari și literele mici de tipar. Este un joc rapid și simplu care se poate face și la grădiniță, la grupă.

Ce am folosit:

– bilețele / post-it-uri

– bandă adezivă (opțional)

– cariocă neagră

Cum am procedat:

Eu nu am avut în casă post-it-uri care au partea aceea care se lipește. Ar fi fost mai simplu cu ele. Dar am avut unele simple așa că măcar nu a trebuit să le tai eu. Pe unele se scriu literele mari și pe altele literele mici. Din experiență vă spun să aveți grijă să le scrieți corect. Folosiți google pentru a vă asigura că nu amestecați scrisul de mână cu cel de tipar.

Am lipit pe un perete literele mari, pe două rânduri fiindcă așa am avut loc. David le-a asociat pe cele mici, lipindu-le sub ele, ca în poza de mai jos. Este un joc foarte simplu de făcut, mai mult mi-a luat să rup banda adezivă 🙂 .

 

📍 Dacă aveți imprimantă puteți să le scrieți pe laptop și să le printați.

📍 Ce am făcut eu cu David a fost ca mai întâi să îl rog să citească fiecare literă mare pentru a mă asigura că își amintește, le cunoaște, le repetă.

📍 Acest joc pentru învățarea literelor s-a făcut cu sonorul pornit, adică el trebuia să le și pronunțe când le potrivea.

Care sunt oportunitățile de învățare:

– învățarea literelor de tipar mari și mici 

– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Marten Bjork @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.