Joc pentru învățarea literelor mari și mici (II)

Joc pentru învățarea literelor

Puteți să faceți acest joc pentru învățarea literelor mari și mici și pe coli mici și să schimbați ordinea coloanei a-II-a. Eu am ales o coală de flipchard pentru a-l diferenția de tipologia caietelor de lucru, unde stai la masă și scrii. A mai făcut și un pic de mișcare cu ocazia asta 🙂 . Și acest joc se poate face și la grădiniță, la grupă. Alte idei de jocuri pentru învățarea literelor găsiți pe blog cu o simplă căutare.

Ce am folosit:

– foi de flipchart sau coli albe

– bandă adezivă

– cariocă

Cum am procedat:

Pe o coală de flipchart am scris în stânga literele mari și în dreapta literele mici (aleatoriu). David era nerăbdător să înceapă activitatea așa că, nu am avut timp să măsor, să mă asigur că am loc pentru toate literele, așa că nu au intrat ultimele 3. La coloana cu litere mici m-am asigurat că nu sunt în aceeași ordine cu cele din dreapta.

Am lipit coala pe jos și cu o cariocă el a trebuit să unească fiecare literă mare din stânga cu litera mică din dreapta. A fost un joc care s-a finalizat rapid. Dacă folosiți coli simple, mici, sau o tablă, puteți să faceți mai multe variante cu coloana II amestecată aleatoriu.

📍 Mai întâi l-am rugat să citească fiecare literă pentru a mă asigura că își amintește, le cunoaște, le repetă.

📍 Jocul s-a făcut cu sonorul pornit, adică el trebuia să le și pronunțe când le potrivea.

Care sunt oportunitățile de învățare:

– învățarea literelor de tipar mari și mici 

– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu