Joc pentru invatarea cifrelor

Joc pentru invatarea cifrelor

David la cei 4 ani ai lui este la etapa la care numără bine până aproape de 20, când nu mai sare ca iepurele câte o cifră, și recunoaște mare parte din cifre atunci când le vede scrise pe undeva. Zilele trecute am făcut acest joc pentru invatarea cifrelor și pentru a-l ajuta să memoreze simbolul fiecărui număr și să înțeleagă proporția fiecăruia.

 

Ce am folosit:
– coală albă
– creion și riglă
– mărgele / pom-pom / pietricele / scobitori / nasturi

 

Cum am procedat:
Pe o coală de hârtie am trasat cu un creion și o riglă, două coloane, în prima am scris cifrele de la 1 la 10 și pe a doua am lăsat-o liberă să pună David mărgele.

I-am oferit mărgelele și el a pus în fiecare căsuță numărul de mărgele corespunzător fiecărei cifre.

David – 4 ani  

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea numerelor
– dezvoltarea concentrării
– învățarea cifrelor

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu