Joc pentru dezvoltarea concentrării și a preciziei

Joc pentru dezvoltarea concentrării

Acest joc pentru dezvoltarea concentrării și a preciziei a fost o mare surpriză și pentru mine și pentru David. L-am jucat 2 zile la rând în 3 feluri diferite, deși unul a fost clar preferatul nostru. Cealaltă parte a surprizei a fost capacitatea mea de a rezista cu biroul mutat în mijlocul camerei 🙂 . Biroul a fost varianta cea mai bună pentru joc, iar eu nu am crezut că nu vom putea să ne oprim din jucat 2 zile. Vă spun sincer, este unul dintre jocurile cele mai simple pe care le-am făcut vreodată și cel mai de succes! Dacă am rezistat eu cu biroul în mijlocul camerei … Cine mă cunoaște bine, știe de ce tot repet asta :)) .

Ce am folosit:

– mingi mici

– pahare (hârtie sau plastic)

– scotch

– hârtii colorate (opțional)

– masă

Cum am procedat:

Cum spuneam, am mutat biroul în mijlocul camerei. Am prins pe o margine a lui, 4 pahare din hârtie. Am adus mai multe mingi de mărimi diferite, în așa fel încât oricare ar fi încăput în pahar. Eu am avut o idee de joc, varianta 3 de mai jos. David a adus alte 2 propuneri care au fost categoric mult mai bune decât ale mele. 

 

Varianta 1 de joc și preferata noastră:

David a scris un punctaj pe fiecare pahar. Nu mă întrebați de ce, dar a scris 1, 25, 50 și 100. Cine ajunge la 1000 câștigă. Cum? Din partea opusă a biroului trebuie să nimerești pahare, rostogolind mingea, având la dispoziție 11 mingi mici (atâtea aveam noi în casă). 

 

L-am tot adaptat și îmbunătățit pe parcurs. De exemplu, cel care nu arunca, stătea la prindere lângă pahare, să nu mai alergăm ca bezmeticii prin cameră. El cu un pahar pe care îl aveam în plus, eu cu poala 🙂 . Cine nimerea gaura din birou (așa e el, biroul, cu o gură pentru cabluri), îi scădeam 100 de puncte. Nu puteai să câștigi dacă nu nimereai măcar o dată paharul cu ”1”, deși aveai peste 1000 de puncte. Dacă într-o tură nimereai toate paharele, primeai 100 puncte bonus. V-am zis, ne-am jucat 2 zile 🙂 

 

Varianta 2:

Tot la propunerea lui David, fiecare își alege o culoare, de exemplu albastru. Apoi primești 1 punct pentru fiecare moment în care nimerești paharul albastru (delimitat ca fiind albastru cu o fâșie de hârtie colorată). Dacă nimerești altă culoare ți se scade un punct. Cine ajunge primul la 10, câștigă.

 

Varianta 3:

Și varianta mea, cea mai puțin jucată de altfel: sunt 4 pahare de culori diferite (roșu, albastru, verde, galben) și 4 mingi de aceeași culoare. Trebuie să le nimerești pe toate la culoarea lor. Cine nimerește cele mai multe, câștigă.

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea dexterității și preciziei

– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină

– dezvoltarea coordonării ochi-mână

– îmbunătățirea motricității fine

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Ellen Qin @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

4 comentarii la „Joc pentru dezvoltarea concentrării și a preciziei

  1. Un joc minunat. Abea astept sa creasca copii, pentru a il putea juca.
    Pana atunci ar trebui sa exersez cu Steve.

  2. Buna Cristina! L-am incercat, e minunat jocul! Baietelul meu de 7 ani a inventat o bariera din carton care se ridica si cobora! Si inca mai are idei!!! Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.