Joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării

Cu izolarea aceasta ne-am reapucat de făcut jocuri în casă. Pe mine mă relaxează, lui îi oferă ceva nou de făcut. Nu, nu duce lipsă de jucării, dar sunt 4 săptămâni deja de când le rotește nevoie mare. În plus, eu simt nevoie să îi ofer frecvent activități de stimulare intelectuală pentru a menține măcar puțin din ce făcea la grădiniță. Rămâneți pe fir. Vom posta frecvent ideile noastre. Azi vă propun acest joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării.

Ce am folosit:

– coli colorate
– coli albe
– foarfecă
– riglă
– creion

Cum am procedat:

Am căutat prin rezervele noastre coli colorate, cât mai multe variante. Asta pentru că David la 6 ani, are nevoie de jocuri ceva mai complicate. Acest joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării a fost destul de ușor, după cum singur declară 🙂 . Am folosit o riglă și un creion pentru a marca pătrățele, în așa fel încât să fie cât mai egale. Noi am mers pe varianta 3 cm cu 3 cm. Nu există o variantă standard, evident, dar așa mi-a ieșit mie la calcul, astfel încât să nu irosesc prea multă hârtie. Am tăiat după însemnele făcute.

Ideea de bază este foarte simplă. Să aveți cât mai multe culori, tăiate pătrățele și 2 șabloane. În unul așezați voi la întâmplare, sau nu, culorile. În cel de a-l doilea, el reproduce șablonul pe care l-ați făcut voi. Șablonul meu are, după cum vedeți, 28 de pătrățele. 

📍 Pentru copii mai mici, vă recomand mai puține culori și un număr mai redus de pătrățele în șablon.

📍 Pentru posesorii de ghilotină manuală, jocul acesta se face din 2 timpi și 3 mișcări 🙂 .

📍 Dacă aveți imprimantă color puteți să creați atât pătrățele colorate pe care să le printați și să le decupați, cât și șabloane. 

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea logicii

– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină

– dezvoltarea atenției

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu