Joc pentru dezvoltare emoțională – ”Pantofii călători”

Obiectivele acestui joc pentru dezvoltare emoțională – ”Pantofii călători” sunt:
– Stimularea creativității și a cooperarii, mai ales prin coordonarea mișcărilor;
– Optimizarea capacităților empatice;
– Focalizarea atenției asupra propriilor sentimente și percepții interioare;

 

Vârstă recomandată: 10-14 ani

Tehnica utilizată: jocul

Materiale:

 

Descrierea exercițiului: Copiii sunt asezați în cerc. Fiecare participant își lasă câte un pantof în centrul cercului, formând o grămadă. Apoi, fiecare alege un pantof la întâmplare (îndemnați să nu își ia propriul pantof). Ulterior, participanții formează un lanț, ținându-se de mâini. Pantofii încep să fie transmiși în cerc, pentru a ajuge la proprietarii lor. Atenție să nu se arunce cu pantofii, să nu se acccidenteze 😊 Când fiecare își capătă pantoful jocul ia sfârșit.

 

La final, participanții rămân în cerc, dar se așează confortabili și sunt încurajați să reflecte asupra expresiei “a fi în pantofii celuilalt”, stimulând astfel empatia. De asemenea, se vor purta discuții facilitate de lucrătorul educațional despre trăirile experimentate prin joc.

 

Acest joc pentru dezvoltare emoțională – ”Pantofii călători” poate fi folosit și în lucrul cu adulții atât în grupuri de dezvoltare personală cât și ca joc de dezvoltare a coeziunii de grup în cazul livrării unor cursuri.

 

 

* Articolul conține informații din ”Metodologia de lucru pentru dezvoltarea competențelelor sociale și emoționale ale copiilor de vârstă școlară mică” elaborată de psiholog Cristina Buja și psiholog Oana Alexandra Budiș.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu