Joc pentru dezvoltare emoțională – ”Iubire fără cuvinte”

Obiectivele acestui joc pentru dezvoltare emoțională – ”Iubire fără cuvinte” sunt:
– exersarea exprimării nonverbale a emoțiilor pozitive
– conştientizarea impactului exprimării nonverbale

 

Vârstă recomandată: 7-14 ani

Tehnica utilizată: Jocul

Materiale: o eșarfă

 

Descrierea exercițiului:
Membrii grupului formează un cerc (în picioare sau pe jos, să zicem în poziția turcească, după cum simțiți mai potrivit). Toți sunt rugați să nu vorbească pe parcursul jocului. Este important să se păstreze tăcerea.

 

Unul dintre participanți se așează în mijlocul cercului și este legat la ochi cu o eșarfă. Colegii se apropie de el și își manifestă iubirea/afecțiunea (sentimente pozitive) într-o formă nonverbală, timp de 1-2 minute. Pentru copiii mici este posibil să fie nevoie să le oferim indicații, iar în cazul adolescenților este posibil să discutăm în prelabil despre gesturile care nu se pot face (de exemplu să nu se atingă anumite zone). Pe rând, fiecare membru al grupului intră în centrul cercului pentru a primi iubire, ghidat de formator.

 

Observații:

În funcție de dinamica grupului și nivelul lor de cunoaștere și încredere puteți realiza ulterior discuții despre modul în care s-au simțit și despre situații în care le este greu să își exprime sentimentele.

 

Acest joc pentru dezvoltare emoțională – “Iubire fără cuvinte” poate fi folosit și în lucrul cu adulții atât în grupuri de dezvoltare personală cât și ca joc de dezvoltare a coeziunii de grup în cazul livrării unor cursuri.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu