Joc pentru dezvoltare emoțională – ”Iubire fără cuvinte”

Obiectivele acestui joc pentru dezvoltare emoțională – ”Iubire fără cuvinte” sunt:
– exersarea exprimării nonverbale a emoțiilor pozitive
– conştientizarea impactului exprimării nonverbale

 

Vârstă recomandată: 7-14 ani

Tehnica utilizată: Jocul

Materiale: o eșarfă

 

Descrierea exercițiului:
Membrii grupului formează un cerc (în picioare sau pe jos, să zicem în poziția turcească, după cum simțiți mai potrivit). Toți sunt rugați să nu vorbească pe parcursul jocului. Este important să se păstreze tăcerea.

 

Unul dintre participanți se așează în mijlocul cercului și este legat la ochi cu o eșarfă. Colegii se apropie de el și își manifestă iubirea/afecțiunea (sentimente pozitive) într-o formă nonverbală, timp de 1-2 minute. Pentru copiii mici este posibil să fie nevoie să le oferim indicații, iar în cazul adolescenților este posibil să discutăm în prelabil despre gesturile care nu se pot face (de exemplu să nu se atingă anumite zone). Pe rând, fiecare membru al grupului intră în centrul cercului pentru a primi iubire, ghidat de formator.

 

Observații:

În funcție de dinamica grupului și nivelul lor de cunoaștere și încredere puteți realiza ulterior discuții despre modul în care s-au simțit și despre situații în care le este greu să își exprime sentimentele.

 

Acest joc pentru dezvoltare emoțională – “Iubire fără cuvinte” poate fi folosit și în lucrul cu adulții atât în grupuri de dezvoltare personală cât și ca joc de dezvoltare a coeziunii de grup în cazul livrării unor cursuri.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.