Joc pentru dezvoltare emoțională – “Cutia magică”

Obiectivele acestui joc pentru dezvoltare emoțională – “Cutia magică” sunt:

– Autoexplorarea cu scopul autocunoașterii și modelării psiho-comportamentale;

– Focalizarea atenției asupra propriilor sentimente și percepții interioare;

– Exersarea capacității de exprimare a unor percepții personale.

 

 Vârstă recomandată: 7-14 ani

 Tehnica utilizată: matafora

 Materiale: bilețele cu calități, o cutie colorată, coli de hârtie, pixuri, creioane colorate

 

Descrierea exercițiului:

Pe o măsuță sunt înșirate bilețele cu calități (scrise de către formator; pot fi implicață și participanții). Copiii au posibilitatea de a lua orice calitate pe care și-o doresc și de care cred că au nevoie. Ulterior, este adusă cutia magică, care poate să primească trăsături pe care copiii consideră că le au și de care vor să scape. Bilețele cu trăsături sunt scrise fie de copii, fie de formator dacă sunt mai mici și nu știu încă să scrie. Tot formatorul îi poate ghida și pe cei care nu pot identifica trăsături și calități.

 

În final, fiecare participant spune ce simte și cum gândește o persoană care a primit tot ceea ce și-a dorit și a aruncat tot ceea ce era rău sau de prisos. După caz, se poate apela la externalizare – reprezentarea trăsăturilor prin intermediul desenului și eliminarea lor.

 

Acest joc pentru dezvoltare emoțională – “Cutia magică” poate fi folosit și în lucrul cu adulții.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu