Joc de logica cu betisoare de urechi

Joc de logica

Realizarea acestui joc de logica a fost o activitate în sine, începând cu a-l trimite pe domnul ta-su la cumpărături de bețișoare, până la a decide David, singur, ce culori să folosească și chiar să coloreze cu mânuțele lui fiecare bețișor 🙂 .

Ce materiale am folosit:

– coli de hârtie
– bețișoare de urechi
– acuarele
– linie și creion

Cum am procedat:

L-am întrebat pe David dacă vrea să coloreze el bețioarele și nu doar că a acceptat, dar i-a plăcut atât de mult încât nu se mai oprea 🙂 . L-am lăsat să aleagă singur combinația de culori. După ce înmuia fiecare bețișor, îl ștergea pe marginea recipientului și mi-l oferea mie să îl pun la uscat. Pentru a-mi fi mai ușor să fac fișele model, le puneam la uscat în forma pe care o doream, de exemplu ”casă”.

Joc de logica cu betisoare de urechi1

Pasul acesta m-a ajutat să am deja făcută o mică formă pentru fiecare bețișor și mi-a fost apoi mai ușor să știu ce culoare să folosesc și să trasez cu ajutorul unei linii și a unui creion, forma bețișoarelor. Înainte de a colora, am pus bețișoarele pe o coală, separat, pentru a se usca bine, timp în care David a fost ocupat cu pictatul cu degetul și cu pensula.

Joc de logica cu betisoare de urechi2

Este un joc care l-a atras foarte mult, era extrem de simpatic cum ridica bețișor cu bețișor să vadă mai bine culorile și comenta încontinuu ”mami, nu găsesc mov cu roz”, ”mami, mie tlebuie una galben cu albastlu”, ”aa, am găsit”.

Joc de logica cu betisoare de urechi3

  David, 3 ani și 2 luni

Care sunt oportunitățile de învățare?

– Dezvoltarea motricității fine
– Asocierea între elemente
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare
– Logică
– Culori

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu