Joc de energizare – ”Spălătoria de mașini”

Joc de energizare "Găsește participantul"

Obiectivele acestui joc de energizare – ”Spălătoria de mașini” sunt:
– energizarea membrilor grupului
– dezvoltarea coeziunii și a dinamicii de grup
– realizarea unui contact nonverbal între membrii grupului (prin atingere corporală)

 

Vârstă recomandată: 7-14 ani

Tehnica utilizată: Jocul

Materiale:

 

Descrierea exercițiului:
Membrii grupului se așează în două rânduri paralele, fiecare având un coleg în fața lui cu care va face echipă (ca la un tunel atunci când dansezi). Fiecare echipă va reprezenta partea unei spălătorii auto, făcând mișcări corespunzătoare. Primii fac precum picărurile de apă cel care intră în tunel reprezentând o mașină. Următorii mângăie ca și cum ar face spumă. Următorii freacă ca o cârpă specială. Următorii aruncă apa. Umătorii șterg. Alții lustruiesc. Și tot așa, puteți adăuga mișcări în funcție de mărimea grupului.

 

După ce prima mașină a fost spălată reintră în sistem și intră în tunel următorul membru. Repet, ca la dansul cu mâinile care fac un tunel, numai că aici intră în tunel câte o persoană, ceea ce înseamnă că echipele se desfac și se reformează. Membrii trebuie să fie atenți pentru a putea păstra mișcările spălătoriei auto.

 

Acest joc de energizare – ”Spălătoria de mașini” se termină atunci când a fost spălată fiecare mașină (membru al grupului).

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu