Joc de energizare „Schimbă locurile”

Joc de energizare "Găsește participantul"

Acest joc de energizare „Schimbă locurile” va facilita intercunoasterea și va ajuta la realizarea unui prim contact în grupul de lucru. Este în același timp o activitate amuzantă, solicită atenția, imaginația, spontaneitatea, are un ritm alert și implică toți participanții.

 

Marimea grupului: 10-30 participanți

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: scaune

 

Descriere:
Participanții sunt invitați să aranjeze scaunele astfel încât să formeze un cerc și să rămână așezați. Animatorul stă în interiorul cercului în picioare și spune „Schimbă locurile toți cei care au ochii …” și indică o culoare. Toți cei care au culoarea respectivă a ochilor trebuie să se ridice și să își schimbe locul. Pentru că și cel din mijloc urmărește să ocupe un scaun, este nevoie de rapiditate. Cel care nu reușește să prindă un loc liber, rămâne în mijloc și continuă jocul.

Criteriile se pot schimba în timpul jocului, în funcție de imaginația participanților și a animatorilor: cine are părul lung, cine este elev, cine are telefon mobil, cine este microbist, cei cărora le plac filmele, cui îi place marea, cine a zburat cu avionul etc.

Observații:
Participanții vor afla lucruri noi unii despre alții și vor putea descoperi caracteristici, calități sau pasiuni comune.

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu