Joc de energizare – ”Desenul imaginar” 

Joc de energizare "Găsește participantul"

Acest joc de energizare – ”Desenul imaginar”  îl făceam des atunci când țineam traininguri pentru voluntarii cu care lucram și simțeam că încep să pierd din energia lor. Este de fapt un joc pentru toate vârstele, poți să îl faci și cu copii mai mici, eu am încercat și cu David și a ajutat mult la creșterea rezistenței la frustrare pentru că nu pricepeam nimic și el se enerva 🙂 .

Revenind la lucruri serioase, exercițiul este simplu de făcut și poate fi de folos când:

vrei să obții o atmosferă deschisă, securizantă, propice comunicării;
vrei să facilitezi contactele nonverbale;
vrei să creezi o atmosferă de bună-dispoziție;

 

Varsta potrivita: peste 6 ani
Materiale:
coli de hartie
creioane

Descriere:

Participanții sunt așezați unul înapoia celuilalt, în șir. Dacă sunt mulți participanți se împart în două grupe. Ultimului membru din șir i se șoptește un cuvânt/expresie pe care va trebui să îl/o reprezinte prin desen, cu degetul, pe spatele celui din fața lui, după care acesta va proceda la fel, până când desenul ajunge la primul din șir, care va trebui să facă desenul pe o foaie de hartie. Participanților li se cere să fie muți pe toată durata jocului.

Ulterior se discută despre felul cum s-au simțit în timpul exercițiului (“Cum e să nu poți vorbi?”, “Te-ai asigurat că mesajul tău a fost înțeles corect?” “Cum te-ai simțit când prietenul tău ți-a desenat pe spate?”).

Dacă sunt copii care se simt incomod când cineva le invadează spațiul personal, nu insistați să participe la joc, puneți-i să analizeze din exterior jocul și ulterior poate participa la discuție.

Vă asigur că toți se vor distra!

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

Un comentariu la „Joc de energizare – ”Desenul imaginar” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu