Joc de cunoaștere – ”Pantomima”

Joc de cunoaștere "Iarmarocul fermecat"

Fie ca lucrati cu un grup de copii sau elevi si doriti ca membrii sa se cunoasca intre ei, fie ca aveti prietenii copilului in vizita la voi acasa si doriti o activitate amuzanta, va propun acest joc de cunoaștere – ”Pantomima”.

 

Marimea grupului: minim 6 participanti

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: nimic

Descriere:

Participantii trebuie sa creeze un cerc. Apoi sa se gandeasca la o ocupatie pe care isi doresc sa o demonstreze prin intermediul pantomimei. De exemplu: sportivul poate imita fuga, muzicianul interpretarea la un instrument etc. Fiecare participant trebuie sa imite ocupatia lui si va incerca sa-si aminteasca pantomima fiecarui jucator.

 

Animatorul spune ca participantii sunt gata sa inceapa exercitiul, dar pana atunci fiecare are un minut pentru a repeta pantomima sa.

In continuare, procedura este urmatoarea: o persoana bate din palme, arata pantomima lui, apoi iarasi bate din palme si spune numele unuia din participanti, aratand spre el. Acesta continua cu pantomima lui, aratand apoi spre alt participant.

Observatii:

In cazul grupului de copii sau elevi va recomand ca tema pentru mima sa fie o ocupatie pe care ei o doresc atunci cand vor fi adulti.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu