Joc cu numere si numarat

Joc cu numere si numarat

David a vrut un joc nou cu Lego și zaruri așa că ne-am pus amândoi pe gândit și am ajuns la această variantă. Nu știu cum fac că tot ajung la un joc cu numere si numarat :)) .

 

Ce am folosit:
– tablă și piese Lego (puteți înlocui cu capace de sticlă, cuburi, pucurile de la table etc)
– zar

 

Cum am procedat:
Mai întâi am împărțit câte 20 de piese, la următorul joc am folosit 45 de piese (nu mă întrebați de ce 45 că n-am vreo logică, așa a vrut mândrul 🙂 ). L-am pus pe el să le numere cu voce tare pentru a exersa.

 

Regulile jocului sunt simple, fiecare dă cu zarul și în funcție de ce număr pică se pun piese pe tablă, una peste alta (dai 2, pui 2 piese, dar 4, pui 4 piese). La final când rămâi cu maxim 6 piese nu poți să pui până nu dai fix numărul de piese cu care ai rămas (exemplu: îți rămân 3 piese, dacă dai 5 cu zarul, nu poți să le pui, dacă dai 3 ai voie să le pui). Cine termină piesele câștigă.

Joc cu numere si numarat

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonarea ochi-mână
– învățarea număratului
– sortarea culorilor

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu