Imunitatea copilului, gradinita si stresul mamei care are job. Cum sa le impaci pe toate? (P)

La noi, ”distracția” asta cu colectivitatea a început când David avea 2 ani și 3 luni. Mă ia cu goluri în stomac numai când îmi amintesc. Pe lângă ruptura în sine, anxietatea lui de separare și a mea, pe lângă durerea cu care eram obligată să trăiesc zilnic, pentru că Emma nu mai trăia și de David trebuia să mă despart, mai aveam și un job la care mă întorsesem după mai bine de 2 ani. Și știți cum e să le împaci pe toate? Cu haos în suflet. La mine așa a fost. Imunitatea copilului, gradinita si stresul mamei care are job. Cum sa le impaci pe toate?

 

Haosul devenea de nedus când David a făcut ce făceau toți copiii. Ducea răceală după răceală și stătea mai mult acasă decât la grădiniță. Știți cum dă asta peste o reîntoarcere la muncă pe un proiect nou, fără bunici în oraș care să îmi țină locul? Dă cu haos. Mă repet, știu.

 

Eu am noroc de un loc de muncă special. Special în sensul bun. Totuși, asta nu face să fii acceptată mai mult absentă de la birou, decât prezentă. Oricâte legi s-ar face pentru concediul mamei când copilul e bolnav.

 

Pe lângă stresul mamei care are job, e stresul mamei care își ține în brațe copilul cu febră 40. Știu, bla, bla, febra e normală, ajută, organismul se apară. Abia îmi pierdusem un copil, nervii mei erau elastic întins, încrederea în sisteme medicale și viață în general, era undeva spre -100%. Așa că, am citit despre cum e imunitatea asta la copii și am căutat soluții. De la ingrediente 100% naturale cătină cu miere, și altele de genul, până la suplimente.

Suplimentele trebuie să suplimenteze, nu să înlocuiască, știu asta bine.

Am și o soră, medic, de serviciile căreia profit de fiecare dată. Și am purtat discuția asta cu ea.

Sora mea: ”Nu sunt neapărat de acord cu suplimentele nutriționale, dar e o temă foarte dificilă. Pe de o parte bine ar fi dacă ar primi vitamine din alimentație, adică să aibă o alimentație echilibrată. Problema e că nu toți copiii mănâncă fructe și legume și mâncare cu plăcere. Blehhh la toate.”

Eu: ”Vrei să îl vezi pe David cum face când îi zic de broccoli, sau mazăre, sau varză, sau fasole păstăi? Nu mai mănânci nici tu

Ea: ”Da, se poate ajunge la un deficit de nutrienți. Sunt sceptică și cu ceea ce înseamnă suplimente alimentare, recunosc. E foarte important cum și ce simte fiecare părinte. El știe cel mai ce și cum mănâncă fiecare copil. Nu e doar despre ce vrei să îi dai, că dacă îi dai cu forța … mai bine, nu”.

Eu: ”Cum făcea fratele nostru, că l-am convins să mănânce broccoli și l-a scos imediat afară. Mă opres aici cu detaliile.”

Ea: ”Din punct de vedere medical, citind prospectul, aceste vitamine sunt necesare. Decizia rămâne la tine, tu știi mai bine ce mănâncă David și ce nu”.

M-am consultat și cu medicul lui pediatru și am decis să îi dăm Minimarțieni pentru imunitate.

Și am ales. M-am consultat și cu medicul lui pediatru și am decis să îi dăm Minimarțieni pentru imunitate, cu puțin înainte de sezonul balaurilor. Vă spun sincer că a răcit mult, mult mai rar. Știu că primii 3 ani de viața ai copilului sunt cei mai solicitanți, atunci au loc cele mai importante achiziții în dezvoltare și tot atunci se formează și imunitatea.

Iar în perioada aceasta, când umblă prin grădiniță un virus nesuferit i-am dat Minimarțieni PROimun Acut. Sunt 5 plicuri dizolvabile, extrem de ușor de administrat și care oferă un boost imunității. Produsele Minimarțieni PROimun conțin ingrediente naturale, cum sunt extractele de soc și frunze de roiniță, vitamina C și Zinc, fibre și beta-glucani. Se administrează câte 1 plic pe zi, în oricare perioadă a zilei, copiilor care au peste 3 ani. Doar se amestecă conținutul plicului cu 200 ml de apă caldă și se bea, ca un ceai. Are gust zmeură, fără zahăr, conservanți sau coloranți.

Nu sunt ghicitoare în stele, nu știu cum ar fi reacționat organismul lui dacă noi nu am fi ales să îl sprijin cu suplimente. Știu doar că așa a fost bine, răceli simple, scurte și rare. Și nervii mei mult mai echilibrați. Eu nu am crezut că pot să îi întăresc imunitatea cu introducerea în alimentație a mai multor legume și fructe cu vitamina C ca surplus de vitamina C. David nu se atinge în general de fructe și aproape întotdeauna nu se atinge de legume verzi. El e omul pastelor.

 

Nu zic că aceasta este varianta optimă pentru oricine, până la urmă, vorba surorii mele, fiecare părinte știe ce este mai bine pentru copilului lui.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.