Ii asteptam pe mosi … Nicolae si Craciun, nu pe toti ceilalti :)

10846743_1040274735998096_1294882681_n

Anul acesta sărbatorile se anunță senzaționale! Nu, nu urmăresc ziarele și presa de scandal, senzațional se folosește și în alte contexte, cum ar fi acesta, al primelor sărbători cu copilul nostru, simțindu-mă copil și eu, mai mult ca oricând.

Săptămâna aceasta am început să ascult colinde, să le cânt și să dansez cu David prin casă. Firește că zgubiliticul n-are proteste atâta vreme cât e învârtit și aude același vers pe zeci de tonalități. Bine că nu avem camere video prin casă … sper că nu avem … altfel aș ajunge mândră câștigătoare de premiul ”Amatorul falsator”. Si nici Moșul nu vine în funcție de asta, așa că e bine, ne apucăm de lustruit ghetuțe.

Anul trecut i-am așezat la ușă o pereche de botoși, lângă cismele noastre, iar Moșul i-a pus în ei bomboane, culmea, cele pe care le adora mumă’sa și încă le adoră. Bune au mai fost! Și el a aclamat încântat cu două ghionturi și trei piruete în interiorul meu. Dar, in seara asta va veni altfel!

Când eram mică primeam de la Moș Nicolae pijamale, șosete, chiloți, puține dulciuri și niciodată toate deodată. Când am aflat secretul acela suprem, am înțeles că puținul nu ținea de cât de cuminte fusesem tot anul, ci mai degrabă de cât de cuminți fuseseră ai mei părinți la muncă 🙂 Dar până să știu asta, îmi era rușine să povestesc prietenilor ce mi-a lăsat Moșul în ghete așa că, întotdeauna plusam puțin, sau mai mult, în funcție de conjunctură. Evident că am mai mințit și eu la viața mea.

Din toate zilele de 6 decembrie pe care le-am petrecut îmi amintesc, clar, fix două. Una când am primit o mașinuță mică galbenă cu un balon atașat care se umfla când mișcam mașina pe gresia noastră verde, de pe holul acela lung. Nu știu de ce tocmai de mașina cu balon îmi amintesc, dar mi se pare și acum o super interesantă jucărie.

A doua amintire e de acum 16 ani, când mi-am dorit fix nimic în ghete dar să rămână tata printre noi, aici în lumea sufocantă, așa cum o vedea el, când nu mai vroia să mai rămână. De atunci nu îmi amintesc să îmi mai fi dorit ceva de sărbători în afară de a fi toți împreună la masa de Crăciun. Dar azi nu spun basme triste pe care oricum nu sunt pregătită să le aduc de unde le-am ascuns cu greu.

Cu siguranță lui David nu îi voi povesti de cum aduce Moșul nuieluțe copiilor obraznici. N-are Moșul vină pentru părinții care nu știu ce mijloace să mai folosească pentru a păstra copiii comod de cuminți. Îi voi povesti legenda lui, care zice ca Sfântul Nicolae a ajutat trei fete sărace care urmau să fie vândute de tatăl lor. Noaptea, fără a fi văzut Sfântul Nicolae a aruncat pe geam, în camera fetei mari, o pungă cu galbeni care a căzut în ghetele ei, aceasta putând astfel să se mărite. În următorii doi ani a procedat la fel cu celelalte două fete. Și așa în fiecare noapte a Sfântului Nicolae copiii primesc daruri de la Moșul care vine când dormim pentru a nu fi văzut.

Până de curând îmi doream și eu o pungă cu galbeni să îmi cumpăr o mașina doar a mea, în care domnul n-are loc pe motiv că vorbește prea mult. Dar cu noua lege a RCA-ului aștept să împlinesc 30 de ani și apoi … să vină punga cu galbeni 😀

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create906

4 comentarii la „Ii asteptam pe mosi … Nicolae si Craciun, nu pe toti ceilalti :)

  1. Sper sa vina si la mine Mos Nicolae. L-am intrebat pe Steve daca primesc ceva de la Mos Nicolae. A spus ca sunt prea mici cizmele mele sunt prea mici pt cadou. Abea astept sa vina Mos Nicolae!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu