Grija fata de tine inseamna iubire

Eu nu sunt tocmai prietenă cu viața sănătoasă. Nu o recunosc cu mândrie, dar nici nu pot să vă mint. Campania “Știu cât am”, la care am acceptat să iau parte, a fost ca o palmă peste ochi, dată blând de mine însămi. Trebuie în primul rând să fiu mai atentă la sănătatea mea, față de cei dragi am fost mereu precaută. Pe mine m-am lăsat mai mereu în josul listei. Ironic, ținând cont că am dat nas în nas cu moartea în viața asta.

Eu știu că, grija față de propria persoană, înseamnă să te iubești.

Nu mulți oameni știu să o facă! Și uneori, când știu să se iubească, nu știu exact ce să protejeze. Pentru că ai tendința să iei în calcul, în primul rând, ceea ce auzi în jur. De exemplu, pe toți îi sperie cancerul, pentru că da, este parcă mult prea des prezent, dar sigur nu este singura posibilă problemă medicală. Bine, voi știți asta, nu e ca și cum spun ceva nou! Dar vă întreb altceva, despre LDL știți? Și despre ce este posibil să moșteniți genetic, știți? Ce spun cifrele voastre ați aflat? 

Pentru mine campania asta a fost un imbold pentru a face schimbări în modul de viață.

Cu pași mici, nu mă laud încă cu ceva măreț. Sunt conștientă de mult timp de elementele nesănătoase din viața mea, este cazul să trec și la practică. Am început să mănânc sănătos, de fapt să mănânc, oricum noi în mare gătim sănătos, și când zic ”noi”, mă refer la soțul meu 🙂

Tot datorită campaniei am cunoscut un om tare fain Prof.Dr. Dan Gaiță, președinte al Fundației CardioPrevent, în care am regăsit echilibrul acela pe care eu îl văd ca fiind sănătos psihic. Nu e ușor să fii așa! Mi-a rămas în minte două lucruri pe care mi le-a spus, și îmi voi permite să le scriu aici ”dacă nu își place să alergi, nu trebuie să o faci, caută alt fel de sport pe care să îl faci … Da, alergatul după copil se pune 🙂 ”, uite că am mai bifat ceva pe lista mea, și, ”dacă visul pe care îl ai nu te sperie, înseamnă că nu ai visat destul”, n-are neapărat legătură fixă cu această campanie, dar are cu alt aspect important din viața mea.

Și am aflat, calculând, ce spun cele mai importante cifre din viața mea, despre mine și oamenii pe care îi iubesc. Spun multe!

Aveți grijă de voi și de cifrele din viața voastră!

cifrele-tale-ce-spun

Intră pe www.stiucatam.ro și află ce spun cifrele tale!

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu