Femeile super puternice si lumea de dincolo de costumul de supererou

Stăteam în sală la Ziua BWFR (Business Women Forum Romania) și admiram business wonder superwomen. Le ascultam pe cele care povesteau despre afacerile lor și nu numai, și mă uitam la cele din sală și le apreciam. Cu sinceritate și încredere. Cu asta am pășit și eu în față. 

M-am simțit mai puternică când am ieșit pe ușă la plecare. Cu tot cu gambele mele obosite de la tocuri și inima de la gânduri. Și puterea nu mi-am luat-o din poveștile lor de succes, ci din forța lor de a ține microfonul în mână și a spune tare “am avut depresie, am fost acolo, acum sunt aici. Trăiesc!”.

Și le-am spus și lor despre depresie așa cum vă spun și vouă. Cu zâmbetul pe buze, cu sinceritate și fără pic de rușine. Eu aleg să cred că moartea unui copil nu e o condamnare la suferința continuă până când moartea ne va reuni. Ea trăiește în mine! Durerea se ventilează. Există viață după moarte celui pe care îl iubești.

Photo credit: Oana Munteanu – Aphrodite – Beauty Photography

Tu, tu care ai prinsă în tine depresia, ascultă-mă bine ce îți spun: “hang in there”. Uneori luminița de la capătul tunelului e alt tren care vine peste tine, dar durerea te învață să te ridici. Trebuie doar să găsești în tine o pâlpâială de putere să reziști până se ventilează durerea. Și o fărâmă de speranță că acolo undeva mai există ceva bun și pentru tine. Terapia ajută mult! MULT! O să tot spun.

Și nu uita, fiecare zi care trece cu tine în viață, este o zi în care ai supraviețuit. Supraviețuiești până înveți să trăiești! Tha’s it! Sincer!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create906

6 comentarii la „Femeile super puternice si lumea de dincolo de costumul de supererou

  1. Esti un om minunat, te apreciez si te respect. Admir lupta ta, si faptul ca vrei sa schimbi mentalitati. Te imbratisez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu