Experiment – Baloane și țepușe

Experiment baloane și țepușe

Acum că David s-a mărit putem să facem tot felul de experimente și partea cea mai mișto e că sunt atractive și pentru adulți. ”Experiment baloane și țepușe” a fost primul nostru experiment.

 

Ce au folosit:
– Baloane
– O țepusă de lemn pentru frigărui
– Ulei

 

Cum au procedat:
Mister a umflat balonul până la jumătate din mărimea lui totală și l-a înodat. Apoi, împreună au uns o țepusă cu ulei (ei au folosit ulei de floarea soarelui, dar nu contează de care veți pune). Mister a ținut balonul într-o mână și au împins ușor țepușa în balon, pornind de la partea dinspre nod. Ăsta a fost momentul în care eu m-am uitat cu o sprânceană ridicată la ei, de teamă să nu li se spargă balonul în nas :). Dar a funcționat 🙂 .

 

Care e șmecheria?
Teoretic balonul ar fi trebuit să se spargă când a fost atins de țepușa, materialul fiind întins și subțiere. În schimb, aproape de nod, materialul nu este întins și atât timp cât îl înțepi cu grijă în acest loc, nu se va sparge :).

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu