E minunat sa fii femeie!

Azi … de ziua femeilor complete chiar și rupte în mii de bucăți, femeilor puternice și culcate la pământ, femeilor inteligente și când par mai puțin, frumoase în fiecare clipă cu rimel și fără, cu haine șic sau în pijamale, cu nopți dormite franjurat și pui de oameni pe ele, femeilor iubite și neiubite, iubind până la epuizare și visând cu ochii larg deschiși când pierd iubiri, când caută fără să știe ce, când plâng și râd apoi fără motiv … îmi amintesc că tare bine e să fii femeie.

 

Anul trecut plimbând puiul moțăit prin casă, la mai puțin de două luni după naștere, am simțit de fapt ce taine sentimentale ascunde ziua de azi. Mi-am zis ”Sunt mamă, chiar că e ziua mea! Sunt mai femeie ca oricând și mai fericită ca oricând că sunt femeie”. Trebuie să recunosc că n-am rezonat până atunci cu ziua asta. Îmi amintesc că mică fiind îi făceam mamei mele felicitări și îi cântăm ”de ziua ta mamico”. Ea plângea de fiecare dată. Am avut de unde moșteni lacrimile astea ce ies așa ușor din orice nimic.

E minunat să fii femeie! Altfel cum să fii mamă !?

Anul trecut și azi mi-am cântat singură dansând cu zgubiliticul meu prin casă. M-a acompaniat oarecum, sub amuzamentul domnului care m-a asigurat că în câțiva ani voi primi felicitări făcute de David la grădiniță. Abia aștept, sincer, abia aștept să plâng și eu ca mama. Să se amuze copiii de mine, cum făceam și eu cu sora mea, să râdă domnul de amândoi, sau toți trei, sau câți om fi.

 

Uite vezi, e minunat să fii femeie! Altfel cum să fii mamă, să te emoționezi până în măduva oaselor, să trăiești intens orice moment așa aparent banal? Cum să primești atât de multă iubire? Cum să ți se îngrămădescă sufletul sub asediul atâtor sentimente? Cum să porți pantofi cu toc, rimel pe gene, ruj pe buze sau doar un copil în brațe în locul tuturor? Cum să crească în tine și apoi lângă, cel mai miracol dintre miracole? Cum să fii atât de frumoasă când reușești să cuprinzi fericirea? Cum să îți pese de toate astea și totuși de nimic? E minunat să fii femeie, hai să recunoaștem!

 

La mulți ani fericiți femei de pretutindeni!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

6 comentarii la „E minunat sa fii femeie!

  1. Ce crezi ca am in ochi acum!? Va iubesc pe voi copiii mei …. absolut pe toti alaturi de nepot, gineri, fetite si baieti ce mi-ati umplut sufletul de bucurii si impliniri. Ce minunat ca exista aceasta minunata zi si acesti copiii mai mult decat minunati !!!!!

  2. Sper ca si eu sa am aceleasi sentimente frumoase in cativa ani. La anul am sa fiu Doamna Baumann, iin urmatorul an sper sa devin viitoare mamica, ca in final sa fiu mama si doamna Baumann. Astept cu nerabdare cele 3 evenimente si sper sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi si fericite pt a trai orice clipa cu dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu