E clar! Sunt dependenta!

Se  apropie pauza de care vă povesteam și pe măsură ce se face sâmbătă parcă și grijile mele înfloresc. Nici domnul nu ajută, nu ratează zi fără să se agite în stilul lui caracteristic: ”Cum să facem?”. ”Dacă nu stă în mașină?”, ”Dacă vrea la tine?”,”Dacă plange?”, ”Dacă nu îi ajunge mâncarea”, ”Dacă nu acceptă biberonul cu lapte”, ”Dacă plouă afară?”. Probabil se va împlini fiecare ”dacă”, la fel cum probabil se va descurca de minune, numai că îi lipsește încredere în el, în David, în orice. Eu am un singur ”dacă” zbuciumat în capul meu, ”Dacă îmi va fi prea dor de el?” … de David, să ne fie clar 🙂

Și îmi va fi sigur. Mă și zăresc cu pixul în gură, ronțăind capacul, calculând cam câți pupici și câte îmbrățișări am pierdut. Păi aproximativ 8 ore conferință cu tot cu pauză, însumează 480 minute, înmulțite cu cel puțin doi pupici și trei îmbrățișări, sunt 2400 momente de iubire prăpădite. Da oameni buni! Ce vă mirați așa? Eu îmi drăgălesc zgubiliticul cam de cinci ori pe minut și tot nu îmi ajunge. E clar! Sunt dependentă!

Acum tot încerc eu să îmi conving domnul să vină până în cealaltă parte a Bucureștiului, să îl aducă pe David la pauză pentru un cocktail de lăptic ”Nu cred că va rezista atâtea ore fără lapte, el care mănâncă de câteva ori pe zi”. Cică îmi fac griji cu hrănitul … mai mult al meu, cu iubirea lui 🙂 Misiunea este aproape îndeplinită. Ultimul plan pe hârtie imaginară, domnul își ia șofer pe un prieten și vin toți trei la mine. David urăște să se plimbe cu mașina, așa că, musai trebuie să stea un clovn cu el în spate și cum clovnul principal o arde în conferințe, intră rezerva în acțiune. Ce credeați că e așa simplu? David face parte, din cei probabil 2% copii, care nu agrează plimbatul cu mașina. Minunat asta pentru doi plimbăreți ca părinții lui!

Bun, planul e făcut, prietenul anunțat, eu o să am timp de salvat câteva momente de iubire. E posibil să mă considerați un pic nebună, luați loc la rând, dar îs doar dependentă de băiatul meu și asta îmi pare singura dependență nevinovată. Nu moare nimeni din prea multă iubire, la fel cum nici coarne nu cresc si nici lipici pe fustă. E vreme si de independență, îi voi da loc să se desprindă de mine când va dori el, dar până atunci mă imbăt cu iubire de bebeluș. Aveți idee cât de dulce e?

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

4 comentarii la „E clar! Sunt dependenta!

  1. Cunosc foarte bine sentimentul. Te inteleg perfect! Si eu sunt dependenta de Anuta, acum, asa cum am fost dependenta de Bibi atunci cand era mititica. Nu pot spune ca dependenta de Bibi a trecut de tot, dar acum s-a transformat incet-incet in teama capcanelor viciilor societatii in care traim. Asa ca dependenta de copii o sa persiste o viata. Eu, care am un ajutor din partea alor nostri si ma pot baza de ajutorul lor atunci cand am o problema de rezolvat, nu pot sta nici o clipa relaxata , fara sa nu ma gandesc la ele. Si atunci imi vin in minte toate nenorocirile pamantului:” Daca se urca pe geam si cade?”, „Daca o sa fie cutremur si ele sunt la etajul 7?” ” Daca gaseste medicamentele mamei si le inghite?” „Daca,….daca….daca…..” Asa sunt eu…. prapastioasa! Si daca tu te consideri nebuna pentru grijile ce ti le faci, atunci trece-ma si pe mine pe lista ta.

    1. Vaiii … păi dacă fac o listă cu astfel de nebune/nebuni n-am spațiu suficient în memoria laptopului 🙂

  2. sunt si eu pe lista…este dependenta mea : VICTOR 1 an si 5 luni, e ” viciul” pe care il iubesc si il voi iubi toata viata, de care nu o sa ma vindec…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu