Doua mame, doi copii si iesirile in 4 = Not Just FUN

Poate că n-ar trebui să scriu asta, dar cred că v-ați obișnuit deja că nu sunt perfectă și nici nu vreau să postez ca atare. Așa că, să vă povestesc cum e să ies în oraș cu ”my person” și copiii noștri. E ca în filme … Ne bem cafeaua în liniște în timp ce minunile noastre sorb din ceai, cu degetul mic ridicat, se șterg cu colțul batistei la gură și apoi termină de citit o carte … NOT.

 

Am fost la film. Unul voia ceva de ronțăit, altul altceva, niciunul să împartă. Nicio problemă, bine că avem amândouă salarii. Începe filmul. Copiii între noi, că cel puțin mândrul meu mă ține la distanță de Diana, pe motiv că, citez ”Nu îmi place că vorbești mult cu ea”. Acceptăm! Mama voastră de copii, nu e suficient că ne uităm la desene cu păsări vorbitoare.

 

Trei sferturi din film dus, fetița prietenei mele vrea acasă. Motiv neidentificat, după negociere acceptă finalul filmului în brațele mamei ei. Aș fi vrut să stea și David în brațele mele în loc să descopere că poate să ajungă în următorul rând escaladând scaune prin întuneric. Câteva explicații, se așează și el locului. V-am spus că e ied pe adrenalină. Se termină filmul, toată lumea iese, noi adunăm floricelele vărsate pe jos, nu, nu de copii, ei erau ocupați cu dansatul pe scări.

Vreau la toaletă! Ba eu primul! La care e mai urgent și care e mai rapid, ăla să se ducă.

”Vreau înghețată”, zice fetița. Eu fac rugăciuni să nu audă David. ”Și eu vreau înghețată”. Ok, prea târziu. Prelegeri la duet-unison cum că nicio șansă, abia v-a trecut tusea. Bine că le-am amintit să mai tușească un pic. Rest my case!

 

Haideți să plecăm de la cinema! Se hotărăște unul, vrea să mai vadă ceva celălalt. Hai, Clara, să mergem! Stai că David n-a văzut și a 53-a oară aceeași reclamă la Grinch. Ok! Respirăm adânc.

 

”Dar vreau înghețată!”. O luăm de la capăt. Bagă și un mic tantrum la impresionare. Nu le iese. Coborâm scările rulante, mă întorc către Diana și îi șoptesc la ureche ”Doamne, dacă nu aș ști bine de ce îl cresc așa cu răbdare, și explicații, și libertate, dacă nu m-ar interesa cine devine ca adult mai mult decât să îmi fie mie mai ușor acum, doamne ce șut i-aș trage în fund acum!” Noroc că îi iubim! Râdeam cu poftă amândouă. Moțații ne priveau nedumeriți, cu privirea aia: ”parcă le enervasem pe astea două. Lasă că mai avem timp.”

 

Au vrut joacă într-un magazin, s-au certat. Unul intra, altul nu voia, ieșea unul, îl apuca pe celălalt curiozitatea. Am cumpărat desert. Unul voia ceva, altul altceva, niciunul să împartă. Nicio problemă, bine că avem amândouă salarii. Clara a luat corn, David nu a vrut, apoi a vrut, după ce am plecat din magazin. Am crezut că îmi plesnește mintea. Diana și-a donat cornul! În mașină cu voi și acasă. Fiecare la casa lui.

La fel e și la voi? Spuneți-mi vă rog, că da 🙂 !

Ha! Ha! Ce v-am păcălit cu poza asta …

Realitatea e mai degrabă așa ….

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

2 comentarii la „Doua mame, doi copii si iesirile in 4 = Not Just FUN

 1. Doamne ce bine ca ai povestit iesirea vostra in 4.
  Acum m-am linistit, nu sunt singura pe lume care respira adanc( fara sa se vada!), care-si zice ” nu-l strang de gat acum, il iau in brate ca o sa fie bine pentru amnadoi si acum si mai tarziu”.
  La mine iesirile de genul asta sunt in familie, mijlociul are 4 ani jumate, piticot are 3 ani si cea mare are 15( in 2 zile).
  Asa cum zici, unu vrea x chestie, altul vrea y chestie, dupa 5 minute este invers .
  Incerc sa invat din aceste iesiri cum sa le organizz pe celelalte, dar ” iezii pe adrenalina” reusesc sa ma surprinda mereu.
  Respir, raman pe ce am stabilit chiar daca se dau spectacole de impresionare foarte reusite.
  Toate cele bune,
  Denisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu